• Bugün üniversitemiz konferans salonunda Lokman Hekim Üniversitesi Tıp Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve 2019 TÜBİTAK Prof. Dr. Fuat SEZGİN Bilim Ödülü sahibi Prof. Dr. Esin KAHYA ''Hocam Prof. Dr. Fuat SEZGİN'' konulu konferansını gerçekleştirdi. Akademik ve idari personelimizin katıldığı konferansta KAHYA, hocası Prof. Dr. Fuat SEZGİN'i bütün incelik ve detayları ile üniversitemiz personeline anlattı. Tıp tarihi, Türk dili, Türk tarihi gibi konulara da yer veren KAHYA,  üniversitemiz personelinin sorularını da yanıtladı. Prof. Dr. Fuat SEZGİN tarafından hazırlanan ve 2008 yılında açılan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesini de sanal tur olarak üniversitemiz personelini gezdiren KAHYA müze hakkındaki deneyimlerini de paylaştı. Rektörümüz Prof. Dr. Bülent GÜMÜŞEL'in katılımları için plaket takdiminin ardından konferans sona erdi.