• TR | EN
  • Lokman Hekim Üniversitesi Rektörlük Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi. Üniversitemiz konferans salonunda düzenlenen devir teslim töreniyle Prof. Dr. Fatih GÜLTEKİN, Prof. Dr. Bülent GÜMÜŞEL'den görevi teslim aldı. Törende Prof. Dr. Bülent GÜMÜŞEL, geçmiş dönemde gerçekleştirdiği faaliyetlerden ve üniversitenin kurumsallaşması adına katkılarından bahsetti. Görev süresi boyunca üniversitemizde gelinen noktayı ''Üniversite Var Etmeye Katkıda Bulunmak'' başlıklı sunumunda anlatan Prof. Dr. GÜMÜŞEL, üniversitemizin tüm yönetici, akademisyen ve idari personeline teşekkürlerini iletti ve görevi teslim ettiği Prof. Dr. Fatih GÜLTEKİN'e başarılar diledi. Yeni Rektör Prof. Dr. Fatih GÜLTEKİN sözlerine törene katılan tüm davetlilere teşekkür ederek başladı. Üniversitemiz için hedef ve amaçlarından bahseden Prof. Dr. GÜLTEKİN ''Lokman Hekim ailesinin köklü geleneği kurumumuzu daha ileriye taşıyacaktır, kurumumuzun her biriminde uyum ve işbirliğini artırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz'' dedi. LHÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mehmet ALTUĞ, üniversitemize katkı ve çalışmalarından dolayı eski rektör Prof. Dr. Bülent GÜMÜŞEL'e teşekkür ve şükranlarını iletti. Plaket ve hediye takdimi ile devam eden törende Dr. ALTUĞ yeni rektör Prof. Dr. FATİH GÜLTEKİN'e başarılar diledi. Açık mikrofon şeklinde devam eden törende yönetici, akademisyen ve idari personelimiz Prof. Dr. Bülent GÜMÜŞEL için düşünce ve sevgilerini iletti.
     

    Prof. Dr. Fatih Gültekin kimdir?

            Dr. Fatih GÜLTEKİN 1966 yılında Konya’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesini 1990 yılında bitirdikten sonra, Konya Numune Hastanesi’nde çalıştı. Bu dönemde Biyokimya doktorasını bitirdi. 1997 yılında Isparta’da bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalında Yardımcı Doçent, 2002 yılında ise Doçent oldu. 2007 yılında da Profesörlük unvanını aldı.

            Doçentlik yıllarında FULBRIGHT bursu kazandı ve araştırmalar yapmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti. University of Texas Health Science Center at San Antonio’da melatonin hormonu ile ilgili araştırmalar yaptı ve gıda katkı maddeleriyle ilgili seminerler verdi. 2012 yılında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyeliğine seçildi. 2015 yılında geçtiği Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi Kurucu Dekanlığı ve Rektör Yardımcılığı yaptı. 2017 yılında ise Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne geçti ve Diş Hekimliği ile Eczacılık Fakülteleri Kurucu Dekanlıklarını yaptı. 

            Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış ve kongrelerde sunulmuş, yüzün üzerinde çalışması vardır. Gıda katkı maddeleri özel ilgi alanı olup bu konuda yazılmış dört kitabı vardır.

            Dr. GÜLTEKİN evli ve dört çocuk babasıdır.

     
    Giriş Yap Lokman Hekim Online