2020 – 2021 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI GENEL NOT ORTALAMASINA (GNO) GÖRE YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ HAKKINDA

Eklenme Tarihi: 17 Ocak 2021

GENEL NOT ORTALAMASINA GÖRE YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ

Lokman Hekim Üniversitesi’ne Yatay Geçişler 24 Nisan 2010 Tarih ve 27561 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılmaktadır.

Ön Başvuru için gerekli belgelerin yataygecis@lokmanhekim.edu.tr adresine eksiksiz olarak gönderilmesi gerekmektedir.

Not: Bahar Yarıyılında sadece Önlisans programlarına başvuru yapılabilmektedir.

BAŞVURU TARİHLERİ

Başvuru Dönemi:       2020-2021 Akademik Yılı, Bahar Yarıyılı

Başvuru Tarihleri:       18 Ocak 2021-27 Ocak 2021

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Öğrenci belgesi (Üniversite tarafından son bir ay içinde onaylanmış olması gerekmektedir.)
  2. Not Dökümü (transcript)
  3. Öğrencinin kayıtlı olduğu Üniversite tarafından kullanılan not baremine ilişkin belge.
  4. Öğrencinin not dökümlerinde (transcript) yer alan derslerin ilgili makam tarafından onaylanmış ders içerikleri.
  5. Disiplin cezası almadığına dair belge (transcript veya Öğrenci Belgesinde yer alabilir).
  6. ÖSYS yerleştirme ve LYS/YKS sonuç belgelerinin internet çıktısı.
  7. ÖSYS yerleştirme belgesi bulunmayan kendi imkanları ile yurt dışında eğitim gören öğrencilerin yerleştikleri üniversitelere giriş yaptıkları sınava ilişkin başarı belgesi. (Onaylı ve mühürlü).
  8. Yurtdışında öğrenim gören öğrencilerin, yurtdışında öğrenim gördükleri yıllara ilişkin https://www.turkiye.gov.tr/emniyet-yurda-giriscikis-belge-sorgulamaadresinden alınacak  ülkeye giriş-çıkışları gösteren belge.
  9. Yurtdışı liselerden mezun olan adayların Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığından alacakları denklik belgesi.
  10. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının tanınıp tanınmadığına ilişkin belge. (e-devlet üzerinden ulaşılabilmektedir. “http://okultanima.yok.gov.tr” internet adresinden T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak sorgulanabilir.)
  11. Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  12. Lise diploması aslı gibidir onaylı fotokopisi veya e-devlet çıktısı.
  13. Başvuru ücreti 200 TL’nin yatırıldığına dair banka dekontu.

Yurt Dışında başvuracak öğrencilerin aldıkları belgelerin ilgili makamlarca hem belgenin aslına hem de tercüme edilmiş olan belgede Apostil Şerhinin taşıması gerekmektedir.

HESAP NUMARALARI:

LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ/DENİZBANK GÖLBAŞI ŞB. IBAN: TR96 0013 4000 0156 1955 8000 01

Açıklama kısmına Ad-Soyad-TC No-Yatay Geçiş Başvuru Ücreti- yazılmalıdır. Başvuru şartlarına uymadığı halde ödeme yapan veya geçiş hakkı kazanılmaması durumundan öğrencilerinin ücret iadeleri yapılmayacaktır.

Belirtilen tarih ve saatten sonra iletilen e-postalar işleme alınmayacaktır!

LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ YILLARA GÖRE TABAN PUANLARI