SEREBRAL PALSİ SEMPOZYUMU

Eklenme Tarihi: 30 Kasım 2019

Bugün Üniversitemiz konferans salonunda, Sosyal Farkındalık ve Yardımlaşma, Tıp Öğrencileri Birliği, Bilim ve Araştırma Topluluklarının katkıları ile ”Serebral Palsi” Sempozyumu gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Bülent GÜMÜŞEL’in konuşmaları ile başlayan sempozyumda, Serçev Başkan Yardımcısı Ersoy AKÇA sunumuyla bilgilendirdi, ardından Serebral Palsi hastası ve hasta yakınları ile interaktif olarak hastalığın evreleri, nedenleri, yapılması gerekenler ve yaklaşımlardan bahsedildi.

Sempozyumun ikinci bölümünde Gülhane  Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Sabahattin Vurucu ‘Serebral Palsiye Nörolojik Yaklaşım”, LHÜ Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Diğdem YÖYEN ERMİŞ ”Serebral Palsiye Moleküler Bakış”, LHÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr. Gör. Azize Reda TUNÇ ”Serebral Palsi’de Fizyoterapi” ve LHÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Erkan KILINÇ ”Serebral Palsi’de Konuşma ve Yutkunma Bozukluğu” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

LHÜ Tıp Fakültesi 2. sınıf Öğrencisi ve Sosyal Farkındalık ve Yardımlaşma Topluluğu Başkanı Özlem AYDIN ve ailesine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.