DR. ÖĞR. ÜYESİ DİĞDEM YÖYEN ERMİŞ’İN BİLİMSEL ÇALIŞMASI NATURE SCIENTIFIC REPORTS’TA YAYINLANMIŞTIR

Eklenme Tarihi: 8 Eylül 2019

Yoyen-Ermis D, Tunali G, Tavukcuoglu E, Horzum U, Ozkazanc D, Sutlu T, et al. Myeloid maturation potentiates STAT3-mediated atypical IFN-gamma signaling and upregulation of PD-1 ligands in AML and MDS. Sci Rep. 2019;9(1):11697.

Üniversitemizin Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Diğdem YÖYEN ERMİŞ’in ”Myeloid maturation potentiates STAT3-mediated atypical IFN-γ signaling and upregulation of PD-1 ligands in AML and MDS” isimli çalışması, dünyanın en prestijli bilimsel dergileri arasında bulunan ve Nature Publishing Group tarafından çıkartılan “Scientific Reports” isimli bilimsel derginin Ağustos sayısında yayımlanmıştır. Myeloid olgunlaşma indüksiyonun, Akut myeloid lösemi (AML) ve Myelodisplastik sendrom (MDS) hücrelerinin IFN-γ’e karşı duyarlılığını artırdığını gösteren ve bu sinyal yolağının sadece STAT1 değil STAT3 üzerinden de kontrol edildiğini ilk kez gösteren bu önemli çalışması için Dr. Diğdem YÖYEN ERMİŞ’i gönülden tebrik eder ve başarılarının artarak devam etmesini dileriz.