SIFIR ATIK FARKINDALIK VE BİLİNÇLENDİRME KONFERANSI VERİLDİ

Eklenme Tarihi: 26 Şubat 2020

Bugün Üniversitemiz konferans salonunda ”Sıfır Atık Farkındalık Projesi Eğitimi” verildi. Üniversitemiz akademik-idari personelimiz ve öğrencilerimizinde katıldığı eğitimde konuşmacı olarak, Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü-Çevre İzinleri Şube Müdürü Ebru Dilber ÇUFADAR yer aldı. ÇUFADAR konferansa geçmiş tarihli fotoğrafları gösterip “eskiden tüketim bilincinin olmadığını fakat atıklarında günümüzdeki kadar fazla olmadığını” ifade ederek başladı. Ardından nüfus artışı, sanayileşme, bilinçsiz  ve fazla tüketim gibi konulara değinerek Dünya’da gelinen sonucu katılımcılara gösterdi. Sıfır Atık Projesinin öneminden, kişisel veya kurumların neler yapması gerektiğine değinmesinin ardından üniversite olarak üzerimize düşen görev ve sorumlulukları anlattı. Konferans bitiminde Üniversitemiz Genel Sekreteri Prof. Dr. İsmet ŞAHİN, ÇUFADAR’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek hediyelerini takdim etti.

Lokman Üniversitesi Atık Yönetimi Birimi üniversitemiz akademik-idari personelimiz ve öğrencilerinin bilinçlendirilmesi ve uygulamaya geçilmesi için çalışmalarına başladı.

Sizi Arayalım