• Lokman Hekim Üniversitesi Oda Müziği Topluluğu (OMÜT), üniversitemizin 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında, Türkiye'de ise sağlık temalı üniversiteler arasında kurulan ilk müzik topluluklarındandır. Topluluğun ana hedefi; yoğun geçen öğrenim hayatını devam ettiren öğrencilerin, müzik ile rahatlamalarını ve eğlenmelerini sağlamaktır. Nitekim "Toplulukta yer almak için sadece müziği sevmenin bile yeterli olduğu" mottosuyla 50 üyeyle başladığı yolculuğuna, günümüzde 200'ü aşkın aktif üyesiyle devam etmektedir.

Gerçekleştirilen etkinliklerde farklı fakültelerden birçok yeni kişilerle tanışma fırsatı bulabilen topluluk üyeleri, uzun yıllar sürecek güzel dostluklar kurabilmekte; dikey yerleşime sahip üniversitemizde sosyalleşme imkanına rahatlıkla erişebilmektedir. Kurulduğu ilk günden bu yana üniversitemizin en aktif topluluklarından olan Oda Müziği Topluluğu, üniversite içi gerçekleştirilen birçok etkinlikte yer aldığı gibi, Ankara genelindeki müzik etkinliklerinde de üniversitemizi en güzel şekilde temsil etmektedir. Çeşitli faaliyetlerde ön saflarda yer alan Oda Müziği Topluluğu, başta karaoke etkinliği olmak üzere, "Bir Oda Müzik" adlı söyleşileri, yılbaşı etkinlikleri, ödüllü bilgi yarışmaları, müzik şenlikleri, drama etkinlikleri vb. gibi birçok etkinlik ile üniversitemizin pek çok tören organizasyonunda da sahne alarak faaliyet göstermiştir.

Bugün itibarıyla üniversitemiz yerleşkesinde bulunan müzik odasıyla birlikte faaliyetlerine hız kesmeden devam eden topluluğumuz; üniversitemizde kulağa çalınan ezgileri, siz müziksever üyeleri ve Lokman Hekim Üniversitesi sanatsever destekçileriyle, müziği ve akabinde sanatı, üniversitemizin vazgeçilmez bir parçası haline getirmeyi hedeflemektedir.