1. Tıp Fakültesi ne zaman kuruldu, eğitime ne zaman başladı, hiç mezun verdi mi?
Lokman Hekim Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017 yılında kurulmuş, akademik faaliyetlerine 2018-2019 eğitim öğretim yılında başlamıştır. Henüz mezun vermemiştir.
2. Tıp Fakültesi eğitim dili nedir?
Program öğrenim dili Türkçedir. Tıp programına yerleştirilmiş yoğun İngilizce dersleri ile öğrencilerimizin “B1” seviyesinde İngilizce ile mezun olmaları planlanmıştır.
3. Tıp Fakültesi eğitimi nerede yapılmaktadır?
Tıp Fakültesi eğitimi şehir merkezine 8 km, çevre yoluna 12 km, Şehirler Arası Otobüs Terminali’ne (AŞTİ) 4 km, YHT Garı’na 8,5 km, Esenboğa Havalimanı’na ise 34 km uzaklıkta bulunan Söğütözü yerleşkemizde yapılmaktadır.
4. Fakültenin eğitim ve araştırma hastanesi var mı?
Fakültemiz, Ankara’da bulunan özel hastaneler arasında en fazla yatak kapasitesine sahip olan Lokman Hekim Ankara Sincan Hastanesi ve Lokman Hekim Akay Hastanesi ile afiliyedir. Öğrencilerimiz uygulamalı eğitimlerini bu hastaneler bünyesinde almakta, stajlarını da bu hastanelerde yapmaktadır.
5. Uygulama dersleri için fiziksel altyapı olanakları nelerdir?
Öğrencilerimizin uygulama dersleri için son teknolojiyle inşa edilmiş, modern ekipmanlarla donatılmış, aralarında simülasyon ve anatomi diseksiyon laboratuvarlarıının da olduğu dokuz adet multidisipliner laboratuvar bulunmaktadır.
6. Tıp Fakültesi’nde nasıl bir eğitim sistemi uygulanmaktadır?
Fakültemizde entegre tıp eğitimi uygulanır. Bu sistemde kuramsal ve uygulamalı derslerde bütünlük bulunduğundan Dönem I, II ve III’de kurum dışı eğitim yapılmaz. Dönem IV, V ve VI stajları Lokman Hekim Akay ve Lokman Hekim Ankara Hastaneleri ile yapılabilir. Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için tıklayınız.
7. Tıp Fakültesi’nden eğitim elektronik ortamda nasıl desteklenmektedir?
Fakültemizde, öğrencilerin aldıkları derslerin eğitim hedeflerine, içeriklerine ve kaynaklarına ulaşmalarına olanak sağlayan KEYPS yazılımı kullanılmaktadır.
8. Yurtdışı olanakları ve Erasmus imkanı var mı?
Üniversitemizde uluslararası ve ulusal anlamda öğrenci değişim programları için gerekli başvurular yapılmış olup 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında bu değişimler başlayacaktır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
9. Lokman Hekim Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başka bir Tıp Fakültesi’nden geçiş yapmak mümkün mü?
Lokman Hekim Üniversitesi Yatay Geçiş Yönergesi’ne ulaşmak için tıklayınız.
10. Tıp Fakültesi’ne uluslararası öğrenci başvurusu yapabilir miyim?
Evet, başvurabilirsiniz. Uluslararası İlişkiler Ofisi sayfasına ulaşmak için tıklayınız. Lokman Hekim Üniversitesi Uluslararası Öğrenci alımında kabul edilen sınav ve puan tablosuna buradan ulaşabilirsiniz.
11.Tıp Fakültesi’nde okurken yandal yapmak mümkün mü?
İkinci bir lisans diploması almalarına olanak sağlamak üzere devam etmelerine izin verilen eğitim-öğretim programına, “Çift Ana Dal Programı”, başka bir bölüm ya da fakültede, belirli bir alanda bilgi sahibi olmalarına olanak sağlamak üzere, devam etmelerine izin verilen eğitim-öğretim programına “Yan Dal Programı” adı verilir.
Tıp Fakülteleri için bu program uygulanmamaktadır.
12. Dereceye girenlere burs imkanı mevcut mu ?
Detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayınız.
13. Lokman Hekim Üniversitesi’ne bağlı kaç hastane var?
Ankara’da dört farklı lokasyonda bulunan Akay, Etlik, Sincan hastanelerinin yanı sıra Van’da iki hastanesi ve Irak Erbil’de tanı ve görüntüleme merkezi bulunmaktadır.
14. Stajımızı tüm Lokman Hekim hastanelerinde yapabilecek miyiz?
Uygulama çalışmaları için Üniversitemiz Lokman Hekim Ankara Sincan Hastanesi ve Lokman Hekim Akay Hastanesi ile afiliasyon sözleşmesi imzalamıştır.
15. Tıp Fakültesi eğitimi nasıl olacak?
Fakültede eğitim-öğretim süresi her biri bir ders yılını kapsayan altı dönemden oluşan entegre tıp eğitimi şeklinde gerçekleşmektedir. Eğitim dili Türkçedir. Tıp eğitimi; Dönem I, II ve III’ te ders kurulları, Dönem IV, V ve VI’da staj esasına göre yapılır. Ders kurulları ve sınavları yıllık programlar şeklinde düzenlenir. Ancak, stajlar, seçmeli dersler ve intörnlük yarıyıl esasına göre düzenlenir. Ayrıca, akademisyenlerimizin bilimsel çalışmalarda yer alabilme fırsatı bulacak, sosyal sorumluluk projelerinde de görev alarak her yönden ‘’iyi bir hekim’’ olarak yetişeceksiniz.
16. Derslere devam zorunluluğu var mı?
Dönem I,II ve III’te her bir teorik ders kurulu ve seçmeli teorik derslerin %70’ine ve uygulamaların %80’ine devam zorunludur.
17. Hazırlık olacak mı?
Hazırlık programı olmayacaktır; öğrenciler eğitim sürelerince genel ve mesleki İngilizce dersleri alacaktır. Böylelikle dinamik bir ingilizce eğitim program ile eğitim göreceksiniz.
18. Tıp Fakültesi’nde kaç hoca var?
Akademik kadromuza ulaşmak için lütfen tıklayınız.
19. Anatomi derslerinde kadavra gösterilecek mi?
Evet, öğrenciler anatomi derslerinde kadavra ve gerçekçi maketler üstünde çalışacaktır. Üniversitemizin hali hazırda 3 adet kadavrası bulunmaktadır.
20. Lisans öğrenimi boyunca bilimsel çalışma yapmaya fırsat bulacak mıyız?
Evet. Üniversitemiz güçlü bir akademik kadroya sahiptir. Çalışmak istediğiniz konu hakkında uzmanlaşmış hocalar eşliğinde 1. sınıftan itibaren araştırma yapma fırsatı bulacaksınız. Size destek ve imkanları elimizden geldiğince sunacağız.
21. Lokman Hekim Üniversitesi Tıp Fakültesinin kontenjan ve fiyat bilgilerine nereden ulaşabilirim ?
Detaylı bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.
22. Neden Lokman Hekim Üniversitesini tercih etmeliyim ?
Detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Diğer sorularınız için tıklayınız.