ONLINE SINAVLAR İÇİN ÖĞRENCİLERİMİZE ÖNEMLİ UYARILAR

Eklenme Tarihi: 12 Haziran 2020

Sevgili Öğrencilerimiz,

Uzaktan Sınavlar için Bilgi İşlem Koordinatörlüğümüzün teknik tavsiyeleri aşağıdadır:

1. Google Chrome tarayıcısı kullanınız.

–        Bilgisayardan sınava girerken internet için telefonunuzun mobil verisini kullanmanızı öneririz,

–        Bilgisayardan sınavınıza girerken Kablosuz Bağlantı yerine “Kablolu Bağlantıyı” kullanmanızı öneririz.

1. Sonraki butonuna tıklayarak soru atlama durumu için tavsiyelerimiz:

–      “Soruları Otomatik İlerlet” özelliğini aktifleştirmemenizi tavsiye ediyoruz. Eğer aktifleştirdiyseniz aynı zamanda sonraki butonuna basmamanızı tavsiye ediyoruz.

–        Bir kez sonraki butonuna bastığınız da eğer soru değişmiyorsa internetinizde bir problem vardır anlamına gelmektedir. Bu durumda butona basmadan önce internetinizi kontrol etmenizi öneriyoruz.

–        Eğer ikinci kez sonraki butonuna basarsanız o sırada da internetiniz anlık olarak gelirse aradaki soruyu görmemiş olur ve soru atlama işlemi yapmış olursunuz.

1. Diğer:

–     Herhangi bir sınav sorusunda hata olduğunu düşünüyorsanız o sınav sorusunu kenara not olarak sınavdan sonra dersin öğretim elemanına sorabilirsiniz.

–     Sınavı bitirirken işaretlediğiniz halde boş olarak görülen sorularınız varsa bunları ilgili dersin öğretim elemanına bildirebilirsiniz.

–     Öğretim elemanınınız sizlerin o soruları işaretleyip işaretlemediğinizi anlık olarak görüntülemektedir.

–     Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerimizin yaşayacağı teknik sorunlarda uzemdestek@lokmanhekim.edu.tr e-posta adresi ve (0552) 998 9656 numaralı Whatsapp destek hattından (Üniversitemiz web sayfasından sağ üst köşede) ulaşabilirler.

–     Sınav anında sınavda internetin gitmesi haricinde sorun yaşarsanız sınav ekranından çıkmadan sorununuzu Sorun Bildir bölümünden iletebilirsiniz.

Sevgilerimizle,

Bilgi İşlem Koordinatörlüğü