• Tarih: 03.07.2024

Lokman Hekim Üniversitesi, 2023-2024 akademik yılı lisans ve önlisans mezunlarını büyük bir coşkuyla uğurladı. 1-2 Temmuz 2024 tarihlerinde Batıkent Haydar Aliyev Parkı'nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde 460 lisans ve 600 önlisans öğrencisi, diplomalarını almanın haklı gururunu yaşadılar.

Törenin başlangıcında Lokman Hekim Üniversitesi Oda Müziği Topluluğu Korosu, etkileyici performanslarıyla katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Bu yıl ilk öğrencilerini mezun eden Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, bu tarihi anı aileleri, hocaları, sevdikleri ve arkadaşları ile paylaştılar.

Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Mehmet ALTUĞ, törende yaptığı konuşmada, Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin ilk mezunlarını vermenin heyecanı ve gururunu yaşadığını belirterek, "Dolu dolu geçen sürede birçok başarı ve güzellik sığdırdık. Uzmanlık alanı sağlık olan bir üniversite olarak, bu alanda kendimizi geliştirmeyi ve ilerlemeyi hedefledik. Mezunlarımızı meslek hayatlarına uğurlarken daima yanlarında olacağımızı belirterek, tüm mezun öğrencilerimizi tebrik ediyorum," dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih GÜLTEKİN, anlattığı kısa hikayelerle mezun öğrencilerimize değerli nasihatlerde bulundu. "Lokman Hekim Üniversitesi'nden mezun olmak, bir ayrıcalıktır," diyerek genç mezunlara hitap eden GÜLTEKİN, "Sizler, bu üniversitenin gurur kaynağısınız. Lokman Hekimli olmanın gururunu daima taşıyın. Bizler, hayat yolculuğunuzda her zaman yanınızda olacağız," mesajını verdi.

Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunları, meslek yeminlerini ederek meslek hayatlarına ilk adımlarını attılar. Fakülte, bölüm ve program birincileri, hediyelerini Mütevelli Heyet Başkanımız ve Rektörümüz ve Rektör Yardımcılarımızın elinden alırken, birincilerin yaptıkları konuşmalar ile törende duygu dolu anlar yaşandı. Diplomalarını hocalarından alan mezunlarımızın heyecanı gözlerine yansırken, ailelerine de büyük bir gurur yaşattılar.

Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi; Beslenme ve Diyetetik, Ebelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik Bölümleri, Spor Bilimleri Fakültesi; Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümleri  ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda bulunan 11 programdan  mezunlarımız için yapılan törenler, kep atma seremonisiyle sona erdi.

Tüm mezunlarımızı tebrik ediyor ve meslek hayatlarında başarılar diliyoruz.