

1812 TÜBİTAK BİGG Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destekleme Programı Hk.
Üniversitemiz
- Hakkımızda
- Genel Bilgi
- Misyon ve Vizyon
- Değerlerimiz
- Kurucu Vakıf
- Tanıtım Kataloğu
- Galeri
- Video Galeri
- Kurumsal
- Mevzuat
- Rektörlüğe Bağlı Birimler
- İş Akış Şemaları
- Logomuz
- Stratejik Plan
- Bağış
- Organizasyon Şeması
- Yönetim
- Mütevelli Heyeti
- Rektörlük
- Genel Sekreterlik
- Üniversite Senatosu
- Üniversite Yönetim Kurulu
- İdari Birimler
Tarih: 27.12.2024
1812 TÜBİTAK BİGG | Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destekleme Programı
BİGG Projesi ile uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulmasını amacıyla iş fikirlerine %3 TÜBİTAK ortaklığıyla 900.000 TL yatırım desteği sunulmaktadır.
Yatırım Senaryoları
TÜBİTAK 1812 projesi kapsamında gerçekleştirdiği yatırımları 3 senaryoda kurgulamıştır:
TÜBİTAK BİGG Fonu: TÜBİTAK tarafından %3 hisse karşılığında 900.000 TL yatırım alma hakkı.
Eş Yatırım Süreci: Uygulayıcı kuruluş veya kendi aralarındaki sözleşmeye göre uygulayıcı kuruluş adına hareket eden tüzel kişiler, 1812-TÜBİTAK Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı çerçevesinde kuruluşlara TÜBİTAK BİGG Fonu ile beraber eş yatırım hakkı.
Küresel Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı Ek Yatırımı: TÜBİTAK BİGG Fonunun yapacağı yatırım %5 hisse karşılığında 1.500.000 TL yatırım alma hakkı.
Tematik Alanlar
Aşağıda belirtilen Tematik Alanlarda, ticari değeri doğrulanmış ürün ve hizmetlere dönüştürülecek, yenilik odaklı iş fikirleri, TÜBİTAK tarafından olumlu değerlendirilmesi koşuluyla 900.000 TL yatırım teşvikinden yararlanma fırsatı yakalayacaktır.
Öncelikli konular:
- Akıllı Ulaşım
- Akıllı Üretim Sistemleri
- Enerji ve Temiz Teknolojiler
- İletişim ve Sayısal Dönüşüm
- Sağlık ve İyi Yaşam
- Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme
Başvuru Koşulları
Çağrıya ön başvuru yapılan tarih itibari ile herhangi bir işletmenin kurucusu veya ortağı olmayan, daha önce TÜBİTAK 1512 - Girişimcilik Destek Programı desteği almamış, herhangi bir yüksek öğretim kurumunun ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi veya mezunu olan adaylar programa başvuru gerçekleştirebilir.
Nasıl Başvurulur?
LHUSTEK farklı yetkinliklerin bir araya getirilmesinden doğan güç bilinci ile İstanbul Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş, Ankara Medipol Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk Alman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim A.Ş. ile ortak çalışma sürdürmektedir.
Süreç Nasıl Devam Ediyor?
Adaylar tarafından doldurulan Ön Başvuru formu değerlendirilmekte, projeye devam edip etmeyeceği bildirilmektedir.
Projeye devam eden adaylar Eğitim ve Mentorluk kampına alınır. Projelerini geliştiren adaylardan kurum sunumu talep edilir. Kurul değerlendirmesini olumlu tamamlayan adayların TÜBİTAK sistem kayıtları yapılır.