

Iıı. Lokman Hekim Eczacılık Günü Pharmacopolium İle 21. Yüzyılda Eczacılık Hibrit Kongre Hk.
Üniversitemiz
- Hakkımızda
- Genel Bilgi
- Misyon ve Vizyon
- Değerlerimiz
- Kurucu Vakıf
- Tanıtım Kataloğu
- Galeri
- Video Galeri
- Kurumsal
- Mevzuat
- Rektörlüğe Bağlı Birimler
- İş Akış Şemaları
- Logomuz
- Stratejik Plan
- Bağış
- Organizasyon Şeması
- Yönetim
- Mütevelli Heyeti
- Rektörlük
- Genel Sekreterlik
- Üniversite Senatosu
- Üniversite Yönetim Kurulu
- İdari Birimler
Tarih: 24.04.2022

III. LOKMAN HEKİM ECZACILIK GÜNÜ
Pharmacopolium ile 21. Yüzyılda Eczacılık
10-12 MAYIS 2022
Lokman Hekim Üniversitesi Pharmacopolium Öğrenci Topluluğu ve Eczacılık Fakültesi işbirliği ile hibrit olarak 10-12 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan III. Lokman Hekim Eczacılık Günleri ‘Pharmacopolium ile 21. Yüzyılda Eczacılık’ temalı kongremizde mesleğimizin farklı çalışma alanlarını uzmanlarından dinlemeye, tanımaya ve tartışmaya ülkemizdeki tüm Eczacılık Fakültelerinin öğrencilerini davet ediyoruz. Kongremizde ‘Söz Öğrencide’ oturumlarında sizlerin eğitimimiz ve mesleğimiz ile ilgili bazı konuları birlikte konuşmanızı ve tartışmanızı istiyoruz. Kongre kayıtları ücretsiz olup ‘Bağış için Bir Kitap’ ile kongreye katılımınızı bekliyoruz. Kongremiz hibrit olarak yapılacak olup, yüz yüze katılım kontenjanımız 150 kişi olarak belirlenmiştir. Kongremizde görüşmek dileğiyle, Saygılarımızla, KONGRE BAŞKANLARI Prof. Dr. Belma KOÇER- GÜMÜŞEL- Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Nazlı Sıla ÇAKAN- Pharmacopolium Öğrenci Topluluğu Başkanı KONGRE SEKRETERLERİ Dr. Öğr. Üyesi Deniz YİĞİT Sevgi Çağla YELEKİN BİLİMSEL KURUL
|
|
DÜZENLEME KURULU
|
- Eczacılıkta Uzmanlık: Klinik Eczacılık
- Kozmetik Sektörü ve Eczacı
- Endüstride Eczacı
- Fitofarmasi, Fitoterapi ve Aromaterapi
- Majistral
- Spor Eczacılığı
- Veteriner Eczacılığı
- Homeopati Uygulamaları ve Eczacı
- Söz Öğrencide
- Türkiye’de Eczacılık Müfredatı ve Eğitim Modelleri
- Meslek Örgütlerinin Eczacılık Mesleği Üzerine Etkileri
- Eczacılık Eğitiminde Stajın Önemi, Gerekliliği, Etkililiği ve Verimi
- Aromaterapi Atölyesi
- Tıbbi Çay Atölyesi
- Bildiri özetleri Microsoft Word programında, sağ, sol, alt ve üstten 2,5 cm boşluk bırakılarak, Arial, 11 punto yazı tipi ve 1 satır aralığı kullanılarak hazırlanmalıdır.
- Tüm metin sağa ve sola dayalı şekilde yazılmalı, paragraf başlarında soldan girinti olmamalıdır. Birden fazla paragraf varsa, paragraf aralarında bir satır boşluk bırakılmalıdır.
- Özet metni (başlık ve yazar isim/ adresleri hariç) en fazla 300 kelime olmalıdır.
- Bildiri başlığı, Arial, 12 punto yazı tipi ve bold karakter kullanılarak yazılmalı, başlık yazılırken büyük harfler kullanılmalıdır.
- Başlığın hemen altında yazar isimleri yer almalıdır. Adı ve soyadı açık olarak ve 11 punto yazılmalıdır. Soyadının bitiminde üst simge numara ile adreslerine ilişkin sıralama yapılmalıdır.
- Yazar isimleri yazılırken unvanlar kullanılmamalıdır. Çift isimli yazarlar isimlerini yazarken kısaltma yapmamalıdır. Bildiriyi sunacak araştırmacının isminin altı çizilmelidir.
- Yazar isimlerinin hemen altında yazarların açık adresleri 11 punto olarak yer almalıdır.
- Bildiriyi sunacak araştırmacının e-posta adresi adreslerin altına yazılmalıdır.
- Örnek bildiri özeti aşağıda sunulmuştur.
LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ
SPOR ECZACILIĞI ALANI ÇALIŞMALARI
Somer Helvacı1, Deniz Yiğit1, Onur Gültekin2, Belma Koçer-Gümüşel1 1Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 06510, Ankara, Türkiye 2Yakındoğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Lefkoşa, KKTC somer.helvaci@lokmanhekim.edu.tr Spor eczacılığı, sporcular için koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerinde, eczacılık biliminin, teorik ve pratik uygulamaları ile yer alarak sporcu sağlığı sistemine katkı sağlama yöntemleri bütünüdür. Eczacılık disiplini içinde yeni bir uzmanlık alanı olarak değerlendirilebilecek bu alanda uzmanlaşan eczacıların öncelikli olarak sporcu odaklı, akılcı ilaç kullanım ilkelerine uygun bir danışmanlık hizmeti sunması beklenmektedir. Sporcuların dopingle mücadele sürecinde rehberlik etmek ve bilinçsizce ya da farkında olmadan yapılabilen doping uygulamaları konusunda sporculara bir eğitici rolü üstlenmek bu alanın önemli görevlerinden biridir. Spor eczacısı, sporcunun ve çevresinin doğru ve güvenli ilaç kullanımı konusunda farkındalığını arttırır ve aşağıda sıralanan pek çok alanda donanımı ile sporcu sağlığına katkıda bulunur: a. Güvenli ve kanıta dayalı gıda takviyesi/besin destek ürünleri kullanımı konusunda güncel bilgileri takip ederek fark yaratır. b. Sporda, ilaç kullanımı ve ergojenik yardım tercihlerinde güvenilir danışmanlık hizmetlerini sağlar. c. Spora bağlı sakatlanmalarda tercih edilebilecek soft ortopedik medikal ürünlerin kullanımı konusunda sporcuları bilgilendirir. d. Sporcuya özel formüle edilmiş majistral reçetelerin hazırlanmasını sağlayarak, sporcular için etkisi yüksek, istenmeyen etkileri düşük tedavi seçeneklerini planlar. Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, eczacılık mesleği için yeni bir uzmanlaşma alanı olarak değerlendirilebilecek ‘Spor Eczacılığı’ alanının gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Lokman Hekim Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde eczacılara yönelik 5 modül ve yaklaşık 50 saat dersten oluşan, alanında uzman 30 eğitmenin yer aldığı ‘Spor Eczacılığı Eğitim Programı’nı başlatmış ve eğitim iki ayrı zaman diliminde toplam 40 eczacının katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi müfredatında Fakülte Seçmeli Dersi statüsünde ‘Spor Eczacılığı’ seçmeli dersi 2020-2021 Eğitim-öğretim yılından itibaren açılmış olup, bugüne kadar 100 öğrenci tarafından ders alınmıştır. Ülkemizdeki eczacılık fakülteleri bünyesinde spor eczacılığı kavramının aktarıldığı derslerin eğitimde yaygınlaşması ve bir uzmanlık alanı olarak gelişim göstermesi ile dünya genelinde de yeni olan bu konuda söz sahibi, sporcu sağlığı danışmanlık hizmetleri sunan ve sporcular ile ortak bir dil kullanabilen eczacıların yetişmesi mümkün olabilecektir. Poster Özellikleri- Posterler 70 x 100 cm boyutunda dikey olarak hazırlanmalıdır.
- Poster metni 1-2 metreden rahatlıkla okunabilmelidir. Metinde tercih edilebilecek karakter boyutları genel olarak aşağıda belirtildiği şekilde olmalıdır.
- Bildiri ana başlığı:54 punto (koyu ve büyük harflerle) Başlığın tamamı büyük harflerle yazılmalıdır.
- Yazar adı-soyadı:42 punto (koyu, büyük ve küçük harflerle) unvan yazılmamalı, posteri sunan yazar isminin altı çizilmelidir.
- Adres bilgileri:36 punto (normal, büyük ve küçük harflerle) Yazarların temsil ettiği kurumlar isimlerle paralel olarak üst simge ile işaretlenmelidir. Kurum adresleri, yazar isimlerinin altında yer almalıdır. Sunan yazarın e-posta adresi de adresin altında verilmelidir.
- Bölüm başlığı:34 punto (koyu ve büyük harflerle)
- Normal metin:28- 32 punto büyüklüğünde olmalıdır (normal).