
Helal Ürün Uygulama Ve Araştırma Merkezi Seminerleri 2023 Yılında Da Devam Ediyor
Üniversitemiz
- Hakkımızda
- Genel Bilgi
- Misyon ve Vizyon
- Değerlerimiz
- Kurucu Vakıf
- Tanıtım Kataloğu
- Galeri
- Video Galeri
- Kurumsal
- Mevzuat
- Rektörlüğe Bağlı Birimler
- İş Akış Şemaları
- Logomuz
- Stratejik Plan
- Bağış
- Organizasyon Şeması
- Yönetim
- Mütevelli Heyeti
- Rektörlük
- Genel Sekreterlik
- Üniversite Senatosu
- Üniversite Yönetim Kurulu
- İdari Birimler
Tarih: 20.01.2023
Lokman Hekim Üniversitesi Helal Ürün Uygulama ve Araştırma Merkezi (LHUHAM) “Seminerler Dizisi” yoğun ilgi ile devam ediyor!
Helal ve sağlıklı yaşama dair birbirinden değerli konu ve konuşmacılar ile 2023 yılında da sizleri buluşturacağımızı müjdeliyoruz.
2022 yılında düzenlenen seminerlerimize aşağıdaki listeden ulaşabilir ve sosyal medya hesaplarımızdan bizleri takip edebilirsiniz.
Sosyal medya hesaplarımız:
Twitter hesabı için: https://twitter.com/LhuHelal
Instagram hesabı için: https://www.instagram.com/lhu_helal/
LinkedIn hesabı için: https://www.linkedin.com/company/lhuhelal/
No | Seminer Konusu | Seminer Konuşmacısı | Seminer kaydı için |
1 | Tükettiğimiz Gıdalar Neden Helal Olmayabilir?
Helallik Yönüyle Gıda Katkı Maddeleri |
Prof. Dr. Fatih GÜLTEKİN
Merkez Yönetim Kurulu Başkanı & Müdür |
|
2 | Alternatif Protein Kaynakları: Böcekler | Prof. Dr. Hasan YETİM
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda AR-GE Mükemmeliyet Merkezi Müdürü |
https://www.youtube.com/watch?v=otslHnsAN_Y |
3 | Fiziksel ve Kimyasal Değişim Çerçevesinde Helal-Haram Konusu | Prof. Dr. Murat ŞİMŞEK
Marmara Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Enstitüsü (MÜİSEF) Öğretim Üyesi
|
https://www.youtube.com/watch?v=tdHnZxGtbJw&t=1672s |
4 | Ramazan Bayramı’nda Sağlıklı Beslenme | Dr. Öğr. Üyesi Özlem BARAN
Lokman Hekim Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi |
https://www.youtube.com/watch?v=Jbk36ucp_74&t=764s |
5 | Yapay Et Üretimi:
Zaruret mi? Keyfiyet mi? |
Prof. Dr. Hasan YETİM
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda AR-GE Mükemmeliyet Merkezi Müdürü |
https://www.youtube.com/watch?v=jlENx2AeZ_E&t=322s |
6 | Et ve Et Ürünleri:
Helal ve Sağlıklı mı? |
Prof. Dr. Cemalettin SARIÇOBAN
Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi |
https://www.youtube.com/watch?v=0SDnOZP3_1M&t=8s |
7 | Dondurmaların Hangisi En Sağlıklı ve Güvenilir? | Doç. Dr. Hasan CANKURT
Erciyes Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi |
https://www.youtube.com/watch?v=qFvCmxXiNdc&t=740s |
8 | Helallik ve Sağlık Açısından İçecekler
|
Prof. Dr. Mehmet AKBULUT
Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi |
https://www.youtube.com/watch?v=UlMj8Neieb0 |
9 | Gıda Güvenliği Bağlamında
Helal Belgelendirme ve Helal Akreditasyonun Önemi |
Prof. Dr. Hacı Mehmet GÜNAY
HAK Yönetim Kurulu Üyesi Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi |
https://www.youtube.com/watch?v=ohVs0qv1DeE |
10 | Helal Belgelendirme Sistemi
|
Tuğba DAYSALOĞLU
LHUHAM Tarafsızlığı Koruma Komitesi Üyesi TSE Helal Belgelendirme Müdürü |
https://www.youtube.com/watch?v=rJp5GNSfCmU |
11 | Helal Sertifikaları Konusunda Farkındalık ve Gıda Tercihi
|
Dr. Öğr. Üyesi Oya SİPAHİOĞLU
Ankara Medipol Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi |
https://www.youtube.com/watch?v=SiTk9Gmv6v4&t=1s |
12 | Helal Gıda Kapsamında Gıda Ambalajı ve Kaplama Maddeleri | Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ
Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Metalurji Fakülte Dekanı Gıda Mühendisi |
https://www.youtube.com/watch?v=XQeyE7BUGGg&t=2696s |