

Tıp Eğitiminin Geleceği Değerlendirildi
Üniversitemiz
- Hakkımızda
- Genel Bilgi
- Misyon ve Vizyon
- Değerlerimiz
- Kurucu Vakıf
- Tanıtım Kataloğu
- Galeri
- Video Galeri
- Kurumsal
- Mevzuat
- Rektörlüğe Bağlı Birimler
- İş Akış Şemaları
- Logomuz
- Stratejik Plan
- Bağış
- Organizasyon Şeması
- Yönetim
- Mütevelli Heyeti
- Rektörlük
- Genel Sekreterlik
- Üniversite Senatosu
- Üniversite Yönetim Kurulu
- İdari Birimler
Tarih: 13.12.2024
Üniversitemiz Tıp Fakültesi akademisyen ve öğrencileri tıp eğitiminin geleceğini değerlendirmek üzere uluslarararası davetliler ile buluştu.
Hastane Liderleri Bir Araya Geldi
12 – 13 Aralık 2024 tarihlerinde Lokman Hekim Üniversitesi Ankara Hastanesi ve üniversitemiz A blok konferans salonunda gerçekleştirilen ‘’Tıp Eğitiminin Geleceği’’ başlıklı konferansa Dr. Zishan Siddiqui ve Dr. Yahya Shaikh katıldı.
12 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirilen etkinlikte üniversitemiz tıp fakültesi akademisyenleri Ankara hastanemizde bir araya geldi. Toplantıda Dr. Siddiqui ile beraber ABD’deki hasta deneyimi alanında mevcut durum ele alınırken, hasta deneyiminin bir kalite ölçütü olarak gelişen rolü üzerine değerli görüşler sunuldu. Ayrıca MHAC’nin değerini ve zorluklarını vurgulayan konuşmalara da yer verildi.
Dr. Yahya Shaikh Saikh ile birlikte Sağlıkta İnavasyon konusu ele alınırken Lokman Hekim gibi tıbbi kurumların sağlık hizmetlerinde inovasyona liderlik etme konusundaki önemli rolüne odaklanıldı.
Lokman Hekim Üniversitesi uluslararası konuklarını ağırladı.
13 Aralık 2024 tarihinde hem akademisyen hem öğrencilerimiz ile bir araya gelen uluslararası konuşmacılar ABD’de Tıpta Uzmanlık Eğitimi, Tıp Öğrencisi Araştırmaları, Tıp Eğitiminde Yapay Zeka, Preklinik Eğitim Müfredatı - Türkiye ve ABD Arasındaki Farklar gibi konulara değindi.
Yurtdışında ve yurtiçinde eğitim arasındaki dengeyi anlamak, ABD'de uzmanlık eğitimi için başvuru adımlarını tanımı, uzmanlık programlarının aradığı nitelikleri kavramak, tıpta yapay zeka ile ilgili tarihsel bir genel bakış, büyük dil modellerinin geliştirilmesi ve bunların tıp eğitimindeki uygulamaları sunumları, anatomi gibi belirli konuların öneminin azalmasına dair son eğilimleri tanımlandı ve, organik kimya gibi konuların tıp/ön tıp eğitimindeki yeri değerlendirildi.