

Üniversitemizde Geleneksel Şeb-i Yelda Kutlamasının İkincisi Yapıldı
Üniversitemiz
- Hakkımızda
- Genel Bilgi
- Misyon ve Vizyon
- Değerlerimiz
- Kurucu Vakıf
- Tanıtım Kataloğu
- Galeri
- Video Galeri
- Kurumsal
- Mevzuat
- Rektörlüğe Bağlı Birimler
- İş Akış Şemaları
- Logomuz
- Stratejik Plan
- Bağış
- Organizasyon Şeması
- Yönetim
- Mütevelli Heyeti
- Rektörlük
- Genel Sekreterlik
- Üniversite Senatosu
- Üniversite Yönetim Kurulu
- İdari Birimler
Tarih: 25.12.2023
Lokman Hekim Üniversitesi Dil Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Türkçe Hazırlık birimi olarak kış mevsiminin başlangıcı kabul edilen 21 Aralık’ı, bir diğer adıyla ‘Şeb-i Yeldâ’yı bu yıl 2.’si düzenlenen bir törenle akademisyenlerimiz, idari kadromuz ve öğrencilerimizle birlikte kutladık!
Yılın en uzun gecesi Şeb-i Yeldâ, İran’da kutlanan, o geceye özel şarkı ve şiirlerle ailelerin eğlendiği bir gecedir. İran halkı, o geceyi sabaha kavuştururken, kışın da bahara kavuşacağını hayal eder. Bu gelenek, Türk kültüründe “nardugan” olarak bilinir ve yılın bereketli geçmesi için evin eşiğinde nar kırılır.
Bugün de üniversitemiz bünyesinde Türk dili eğitimi gören yabancı uyruklu öğrencilerimizin hazırladığı etkinlikle bir araya geldik. Nar, lokum ve kuruyemişlerle süslediğimiz Şeb-i Yeldâ sofrasında misafirlerimizi ağırladık.
Etkinlikte görev alan yabancı uyruklu öğrencilerimiz, günün anlam ve önemini Türkçe olarak sunma, Hâfız-ı Şirâzî'nin Divan'ından Farsça ve Türkçe şiirler okuma ve fal açma gibi aktiviteleri yerine getirdiler. Şeb-i Yeldâ gecesine özel, Türkçe Hazırlık birimi okutmanlarımızdan Burcu CÜRGÜL “Simurg” hikâyesini anlattı. Misafirlerimiz dilek kutusundan dilek kağıtlarını çektiler. Öğrencilerimiz piyano ve gitar eşliğinde şarkılar söyleyerek misafirlerimizin güzel vakit geçirmelerini sağladı.
Etkinlik, akademisyenlerimiz, misafirlerimiz ve öğrencilerimiz arasında geçen ve Şeb-i Yeldâ gecesinin ritüellerinden biri olan sohbetle sona erdi.
Etkinliğe katılan herkese teşekkürlerimizi sunar, keyifli bir yıl geçirmenizi dileriz.