Tarih: 25.11.2021

Dünya çapında uluslararası akademisyen, uzman ve araştırmacıları bir araya getirerek, küresel helal sektöründe meydana gelen gelişmelerin takip edildiği ve önemli konuların değerlendirildiği Dünya Helal Zirvesi (WHS) bu yıl ‘’Yeni Çağın Yeni Normalleri: Helal Üretim ve Tüketimin Vazgeçilmezliği’ teması ile 25-27 Kasım 2021 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Zirve aşağıdaki başlıklarda dokuz oturumda tamamlandı.

1) Uygunluk Değerlendirmesi ve Helal Kalite Altyapısı

2) Yeni Normaller Işığında Helal Turizmin Geleceği

3) Helal Bakış Açısından Gıda Üretim Teknolojileri 1

4) Helal Bakış Açısından Gıda Üretim Teknolojileri 2

5) Helal Ekonomi ve Katılım Finansa Bütüncül Yaklaşım

6) Farklı Perspektiflerden Helal Yaşam Tarzı

7) Hızlı Değişen Dünyada Helal

8) Helal Jelatin ve Deneyde Yeni Bir Başlangıç

9) Helal Ecza ve Kozmetikte Yeni Gelişmeler

Zirvede “Helal Bakış Açısından Gıda Üretim Teknolojileri 1” oturumunun moderatörlüğünü Helal Ürün Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Can Türk yürüttü. Oturum sonunda konuşmacı plaketlerini Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mehmet Altuğ takdim etti.

“Helal Bakış Açısından Gıda Üretim Teknolojileri 2” konulu dördüncü oturumda, Merkez Müdürü Prof. Dr. Fatih Gültekin “Halal and Nonhalal Sources of Food Additives” konulu konuşmasını yaparak zirveye bilimsel katkı sundu. SMIIC Genel Sekreteri İhsan Övüt tarafından plaketi takdim edildi.

Zirve, 90’ı aşkın ülkeden, dünyanın dört bir yanından önde gelen akademisyenleri, araştırmacıları, paydaşları ve iş adamlarını, helal endüstrisinin öncüleri ve politika yapıcılarını bir araya getirerek helal alanında birlikteliklere, çalışmalara katkı sağladı.

Giriş Yap Lokman Hekim Online