• TR | EN
  • Tarih: 06.05.2020

    1.Uzaktan öğretim faaliyetleri: 

    Bu kapsamda üniversite tarafından uzaktan öğretimle yürütülen derslere ilişkin bilgiler paylaşılacaktır.

    Üniversitemizde Zorunlu teorik dersler, ortak dersler ve yabancı dil dersleri uzaktan öğretim kapsamında Advancity ALMS Perculus sistemi üzerinden verilmektedir.

    • Senkron ve asenkron uygulamalar,

    Senkron tarafta Advancity ALMS, Asenkron tarafta Advancity ALMS ve KEYPS yazılımları kullanılmaktadır.

    • Sınav uygulamaları,

    Sınav uygulamalarımızda Advancity ALMS kullanılmaktadır.

    • Öğretim elemanlarına verilen online eğitimler;

    Advancity ALMS PERCULUS sisteminde Online/Offline ders oluşturma sınav oluşturma ve sınav sorusu ekleme eğitimleri.

    • Öğrencilere yönelik bilgilendirme ve destek çalışmaları;

    Derslerde oluşturulan aktivite sayısı: 813

    Senkron derslerimize katılım sayısı: 9220

    Günlük ortalama sistem ziyaret sayısı: 1290

    Asenkron derslere katılım sayısı: 16614

    Öğrencilerimizin sistemi kullanma süreleri: 31841 Saat

    Sistemimizde kayıtlı toplam Eğitmen sayımız: 106

    Sistemde kayıtlı toplam Öğrenci sayımız: 1161

    Sistemde oluşturulmuş toplam Ders sayısı: 191

    • Advancity ALMS PERCULUS sisteminde Online/Offline ders takip etme, sınav giriş işlemleri.
    • ZOOM üzerinden Öğrenci dekan buluşmaları yapıldı
    • Advancity ALMS PERCULUS üzerinden öğrenciler İŞKUR eğitimleri düzenlendi. İŞKUR Eğitiminde 9 bölüme ve 472 öğrencimize eğitim verilmiştir.

    2.Sağlık Hizmet Sunumu:

    Lokman Hekim Üniversitesi Ankara Hastanemiz Pandemi hastanesi olarak hizmet vermektedir. Bu süreçte üniversite hastanemize;

    • COVİD-19 şüphesi ile başvuran hasta sayısı (acil servis dâhil): 573
    • Yatırılan toplam hasta sayısı: 94
    • Yatırılanlardan yoğun bakıma alınan hasta sayısı: 16
    • Yoğun bakımda entübe edilen hasta sayısı: 11
    • Entübe hastalardan vefat eden: 1
    • Halen yatan hasta sayısı: 20

     

    3.Ar-Ge Faaliyetleri (Tanı kitleri, ilaç ve aşı çalışmaları):

    Ankara Kalkınma Ajansı tarafından başlatılan COVİD-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı’na “COVİD-19’UN TEŞHİSİNDE YAPAY ZEKÂ KULLANIMI” başlıklı proje ile başvuru yapılmıştır.

    Geliştirilen bu proje ile radyolojik olarak COVİD-19 pnömonisinin akciğer görüntülerinden (toraks bilgisayarlı tomografi-BT) hareketle COVİD-19 teşhisinin hızlandırılması, tanıda triaj görevi görmesini sağlayabilecek ve pozitif sonuçlanması durumunda da tedavinin modellenmesinde yardımcı araç olarak kullanılabilecek bir karar destek sistemi oluşturulması hedeflenmiştir.

    4.Klinik araştırmalara katılım, ulusal/uluslararası faz çalışmalarına katılım

    5.Bilgilendirici toplantılar, webinarlar, dijital ortamda toplantılar

    COVİD-19 Salgınının başlamadı ve Pandemi ilan edilmesine kadar gerçekleştirilen bilgilendirici toplantılar, webinarlar şöyledir;

    - Dr. Öğr. Üyesi Murat Bülent KÜÇÜKAY Uluslararası Prof. Dr. Muhammed Hamidullah İmam Hatip Lisesi öğrencilerine Korona Virüsü bilgilendirme semineri verdi. (6 Şubat 2020)

    - Dr. Öğr. Üyesi Murat Bülent KÜÇÜKAY Birikim Koleji öğrencilerine Korona Virüsü bilgilendirme semineri verdi. (20 Şubat 2020)

    - Prof. Dr. Şükrü Volkan ÖZGÜVEN’in ‘’Bu Pandemi Son Olmayacak’’ adlı yazısı yayınlandı. (13 Mart 2020)

    - Prof. Dr. Şükrü Volkan ÖZGÜVEN Diyanet TV canlı yayın konuğu olarak COVID-19 hakkında bilgilendirmede bulundu. (15 Mart 2020)

    - Prof. Dr. Şükrü Volkan ÖZGÜVEN ve Doç. Dr. Hesna Müzeyyen ASTARCI COVID – 19 hakkında bilgilendirmede bulundu. Youtube ve web sitemizde yayınlandı. (17 Mart 2020)

    - Prof. Dr. Bülent GÜMÜŞEL Duyarlı Medya Platformu’nun İnstagram canlı yayın konuğu olarak COVID-19 hakkında bilgilendirmede bulundu. (5 Nisan 2020)

    - Prof. Dr. Bülent GÜMÜŞEL moderatörlüğünde “COVID-19 da Erken Tanı, Erken Tedavi ve Korumada Türkiye’’ adlı webinar sempozyumu gerçekleştirildi. (20 Nisan 2020)

    - Bilim ve Araştırma Topluluğu’nun düzenlediği ve Prof. Dr. Ş. Volkan ÖZGÜVEN’in katıldığı ‘’Coonavırıda Ailesi ve COVID-19’’ adlı webinar semineri gerçekleştirildi.    (25 Nisan 2020)

    - Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Kalitesi Topluluğu’nun düzenlediği ve birçok uzman diyetisyenin katıldığı instagram canlı yayınları gerçekleştirildi.  (27 Nisan 2020)

    - Hayat Veren Eller Topluluğu’nun düzenlediği ve Prof. Dr. Zehra GÖLBAŞI’nın moderatörlüğünde ‘’COVİD-19 Pandemisinde Gebelik, Doğum ve Doğum Sonu Süreçlerin Yönetimi” adlı webinar paneli gerçekleştirildi. (5 Mayıs 2020)

    - TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER tarafından “Küresel Salgının Anatomisi ve Postpandemik Öngörü Değerlendirmesi” başlıklı weinar konferansı gerçekleştirildi. (29 Mayıs 2020)

    - LHÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun HÜRMÜZLÜ moderatörlüğünde ”Corona Günlerinde Ağı-Diş Sağlığı” adlı webinar paneli gerçekleştirildi.  (30 Mayıs 2020)

    - LHÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma ÖZ moderatörlüğünde  ”Pandemi Sürecinde Hemşirelik” adlı webinar paneli gerçekleştirildi. ( 02 Haziran 2020)

    - LHÜ Bilimsel Araştırma Topluluğu tarafından "Pandemide 1 yılı nasıl geçirdik?" adlı webinar söyleşisi gerçekleştirildi. (06.03.2021)

     

    6.Yayınlar

    -

    7.Sarf malzemesi, makine-teçhizat üretimi:

    Eczacılık Fakültemiz tarafından üniversite içerisinde kullanılmak üzere “El Dezenfektanı” üretilmiş ve kullanıma sunulmuştur.

    8.Topluma Hizmet Uygulamaları (Dijital ortamda psikolojik destek vb.):

    Lokman Hekim Üniversitesi, COVİD-19 pandemisinin kısa ve orta vadede yarattığı sorunların çözülmesine destek olmak amacı ile oluşturulan “Türkiye COVİD-19 Ortak Akıl Platformu’na paydaş olarak katılım sağlamıştır. Pandeminin sağlık, eğitim, teknoloji, ekonomi, turizm, sanat vb. farklı alanlarda neden olduğu sorunların çözümüne yönelik yenilikçi fikir/projelere sahip girişimcilere katkı sağlamayı amaçlayan bu platforma Lokman Hekim Üniversitesi mentor, proje değerlendirme jürisi ve teknik alt yapı desteği vermektedir. Bu desteklerle, girişimcilerin ileri seviye eğitimi, ilgili kurum/firmalarla girişimcilerin bir araya getirilmesi, fikirlerin hızlıca olgunlaştırılması ve kısa sürede hayata geçirilmesi amaçlanmaktadır.

    9.Salgın sonrasında uzaktan öğretim faaliyetlerine ilişkin planlamalar ve yeni düşünceler

    Lokman Hekim Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi YÖK onayı ile kurulmuştur. Bundan sonra sürekli eğitim faaliyetleri dahil, YÖS sınavları, yurt dışından akademisyenlerin/konuşmacıların öğrenci ile buluşturulması/ders vermeleri özendirilecek ve yapılacaktır.

     

     

    Giriş Yap Lokman Hekim Online