• TR | EN
  • Öğrenci kontenjanlarınız nelerdir?

    Üniversitemiz her bölüm ve programı için farklı kontenjanlar mevcuttur. Bölüm/program kontenjanları ÖSYM Tercih kılavuzunda da yayınlanmaktadır.

    Lokman Hekim Üniversitesi eğitim öğretim yıllarına göre belirlenen kontenjanlarımız için tıklayınız.

    Öğrenim diliniz nedir?

    Üniversitemizde İngilizce programlar hariç öğrenim dili Türkçedir. Üniversitemizde hazırlık sınıfı olmadan ders programlarımıza yerleştirilmiş yoğun İngilizce programı ile öğrencilerimiz “B1” seviyesinde İngilizce ile mezun olmaları hedeflenmektedir.
    Eğitim dilinin İngilizce olduğu programlar:

    Tıp Fakültesi (İngilizce)

    Eczacılık Fakültesi (İngilizce)

    Diş Hekimliği Fakültesi (İngilizce) 

    Eğitim Programlarınıza nasıl kayıt olabilirim, kayıt için gerekli bilgiler nelerdir?

    Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar/olacaklar Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında; Temel Yeterlilik Testi (TYT), Yabancı Dil Testi (YDT) ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sonrası ÖSYM tarafından yerleştirilmeleri durumunda kayıt hakkı kazanırlar.

    Ön lisans programlarından mezun olanlar/olacaklar ise Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonrası ÖSYM tarafından yerleştirilmeleri durumunda kayıt hakkı kazanırlar.

    ÖSYM tarafından belirlenen kayıt tarihleri arasında aşağıda belirtilen belgeler ile üniversitemize kayıt yaptırabilirsiniz:

    1) Öğrenci Bilgi Formu
    2) Öğrenim Ücreti Bilgi Formu (Öğrenim ücretinin ödendiğine dair mali işlerden alınmalıdır)
    3) Vesikalık Fotoğraf (8 Adet)
    4) Lise Diploması (Fotokopisi)
    5) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
    6) Nüfus Kayıt Örneği (e-devlet üzerinden alınabilir)
    7) Adres Beyanı (e-devlet üzerinden alınabilir)
    8) Adli Sicil Belgesi (e-devlet üzerinden alınabilir)
    9) ÖSYM Yerleştirme Belgesi
    10)ÖSYM Tercih Formu

    Öğrenim ücretleri ne kadar ?

    Öğrenim ücretlerimiz için tıklayınız. *Bu Alan Güncellenmektedir*

    Üniversitenizin öğrenim ücretini ödeme koşulları nelerdir?

    *Bu Alan Güncellenmektedir.",

    Öğrenim ücretimi nasıl yatırabilirim?

    1- Web sitesi üzerinden öğrencinin T.C. kimlik numarası sorgulaması ile kredi kartı veya banka kartı ile tek seferde veya parçalı şekilde 1’den fazla kredi kartı kullanarak da ödeme yapabilirsiniz. Tıklayınız.

    2- Türk Ekonomi Bankası'nın  bütün şubelerinden Lokman Hekim Üniversitesi eğitim ödemesi olduğu belirtilerek öğrencinin T.C. Kimlik numarası ile yapılabilecektir. (Gittiğiniz şubede sorun yaşanması durumunda, bulunduğunuz şube çalışanının Çankaya Ankara Şubesi ile iletişime geçmesini belirtiniz.)

    3- Yapı Kredi Bankası'nın  bütün şubelerinden Lokman Hekim Üniversitesi eğitim ödemesi olduğu belirtilerek öğrencinin T.C. Kimlik numarası ile yapılabilecektir. (Gittiğiniz şubede sorun yaşanması durumunda, bulunduğunuz şube çalışanının Çukurambar Ankara Şubesi ile iletişime geçmesini belirtiniz.)

    Bankada kredim çıkmadı ne yapabilirim?

    Bankada krediniz onaylanmadı ise eğitim ücretinin tamamını yatırmanız gerekmektedir. Üniversitemizde herhangi bir şekilde taksitlendirme yapılmamaktadır. 

    Akademik yıl eğitim ücretlerinin belirlenmesi nasıl yapılmaktadır?

    Asgari ücret ve memur maaşlarına yapılan zamlar, döviz kurları, vergi oranlarındaki artışlar ve ekonomik şartlar göz önünde bulundurularak, Üniversitemizin 2024-2025 eğitim öğretim yılı öğrenim ücretleri belirlenmiştir. 

    Öğrenim ücretini ödemezsem kaydım silinir mi?

    Üniversitemiz Eğitim-Öğretim Yönetmeliğimize göre öğrenim ücretini yatırmayan öğrencinin kaydı silinmez ancak kayıt yenilemesi gerçekleştirilmez. Bu da okulun uzamasına ve uzayan yıldan itibaren ösym başarı bursunun kesilmesine neden olmaktadır.

    İzin (Kayıt Dondurma) işlemini en fazla kaç dönem/yıl yapabilirim?

    Öğrencilere, kanıtlayacakları önemli nedenlerden dolayı en fazla iki yarı yıla kadar izin verilebilir.

    Ders Kaydımı Nasıl Yapabilirim?

    İlk yıl otomatik olarak yapılan öğrenci ders kayıtlarımız sonraki yıllarda sistem üzerinden akademik takvimde belirtilen tarih aralıklarında öğrencilerimiz tarafından yapılacaktır.

    Üniversitenizin Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) nasıl ulaşırım?

    İnternet sayfamızın sol üstündeki hızlı erişim linkini tıklayarak ulaşabilirsiniz. OBS sistemimize “obs.lokmanhekim.edu.tr” adresinden de ulaşabilirsiniz.

    Burs olanaklarınız nelerdir, bursluluğun devamı için aranan koşullar nelerdir?

    Lokman Hekim Üniversitesi öğrencileri ÖSYM sonucuna göre %100, %50 ve %25 burslu olarak eğitim hakkı kazanırlar. Bu burs karşılıksız olup eğitim süresi boyunca geçerlidir. Ancak disiplin suçu işlenmesi, eğitim süresinin uzaması durumunda kesilmektedir.

    Milli Sporcu Bursları ve Sporcu İndirimleri kimler içindir?

    Milli Sporcu bursları ya da indirimleri, Üniversiteler ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesi kapsamında verilmektedir. Söz konusu protokole göre, öğrencilerin 1.Grup, 2. ve 3. Grupta yer alan Milli Sporcular kategorisinde olması gereklidir. Bu kategorideki spor branşlarında ya da olimpiyatlarında SON DÖRT YIL içinde başarılı olduğunu belgelendiren Milli  Sporculara, tercih etmeleri ve yerleşmeleri halinde EĞİTİM ÖĞRETİM SÜRELERİ BOYUNCA % 100 eğitim bursu verilmektedir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

    Eğitim ücreti dışında üniversite başka ücretler talep ediyor mu?

    Üniversitemiz eğitim ücreti dışında (kitap , kıyafet, yemek vs gibi kalemler altında ) başka ücret talep etmemektedir.

    Burslu olarak yatay geçiş olanağınız var mı?

    Lokman Hekim Üniversitesi Öğrenci İşleri Koordinatörlüğünce düzenlenen koşullar dahilinde burslu yatay geçiş olanakları bulunmaktadır.

    Yatay geçiş sonrası burslar hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

    Akademik başarı bursu nedir / kimlere verilir?

    Akademik yıl sonunda kayıtlı olduğu fakülte/bölüm/programda, sınıflarında dereceye giren öğrencilere Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen oranlarda ilgili programın eğitim ücreti üzerinden hesap yapılarak ödemeler Kasım ayından haziran ayına kadar 8 eşit taksitte ve karşılıksız olarak ödenir.

    2024-2025 Burs ve İndirimler için tıklayınız.

    Eğitim Faturası şirkete veya başka biri adına kesilebilir mi?

    Faturalar öğrenci adına kesilmek zorundadır. Ayrıca üniversitemiz kurumlar vergisinden muaf olduğu için gelir ve kurumlar vergisine indirim konusu yapılmaz.

    Faturayı nerden temin edebilirim?

    Faturalar dönemlik olarak kesilmektedir. 1. dönem faturasını Aralık ayının 3. haftası, 2. dönem faturasını Mayıs ayının 3. haftası öğrenci temsilciliğinden talep edilebilir.

    Fatura neden para ödendiğinde verilmiyor?

    Fatura kesim işlemleri eğitim sürecinde hizmet verildiğinde dönemlik olarak kesilmektedir. KDV Kanununa göre fatura, para ödendiğinde değil hizmet verildiği süreçte kesilir.

    Üniversitenizde bölümler arası geçiş var mı?

    Öğrencilere, “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” ve Üniversite Senatosu tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde kurum içinde aynı düzeyde başka bir bölüme/programa geçmesine olanak sağlanır.

    Üniversitede yapılacak stajlar nerelerde yapılacaktır?

    Öğrencilerimiz, Lokman Hekim Üniversitesi Ankara Hastanemiz, Lokman Hekim Akay (afiliye) Hastanemiz, Lokman Hekim Etlik Hastanemiz, Lokman Hekim Üniversitesi Diş Hekimliği Söğütözü Diş Hastanemiz ve Üniversitemiz anlaşmalı kurumu MİA Yaşam Merkezi'nde tüm pratik eğitimleri yapacaklarıdır.

    Ayrıca diğer programlarımızın stajları da Lokman Hekim Sağlık Grubu bünyesindeki hastanelerde yapılmaktadır.

    Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan bölümleriniz var mı?

    Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük eğitimi bölümümüzde özel yetenek sınavı ile öğrenci alımı yapılmaktadır.

    Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük eğitimi detaylı bilgi için tıklayınız.

    Üniversitenizin 2 yıllık ön lisans programları nelerdir?

    Üniversitemizin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Programları:

    • İlk ve Acil Yardım
    • Anestezi
    • Tıbbi Laboratuvar Teknikleri
    • Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
    • Ameliyathane Hizmetleri
    • Diş Protez Teknolojisi
    • Ağız Ve Diş Sağlığı
    • Eczane Hizmetleri
    • Diyaliz
    • Yaşlı Bakımı
    • Optisyenlik

    Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Programları detaylı bilgi için tıklayınız.

    Üniversitenizde engelli öğrenciler için ne gibi kolaylıklar sağlanıyor?

    Eğitim binamızın her katına asansörle ulaşım mevcuttur. Asansörlerimiz komut panelleri, Braille alfabesi ve sesli uyarı sistemi ile desteklenmiş durumdadır. Engelli tuvaletlerimiz her katta mevcuttur. Dersliklerin olduğu katlar, derslikler, ortak kullanım alanları ve konferans salonlarımız engelsiz bir kampüs ortamı sunmaktadır.

    Üniversitenizde Çift Anadal, Yandal yapabilir miyim?

    İkinci bir lisans diploması almalarına olanak sağlamak üzere devam etmelerine izin verilen eğitim-öğretim programına, “Çift Ana Dal Programı”, başka bir bölüm ya da fakültede, belirli bir alanda bilgi sahibi olmalarına olanak sağlamak üzere, devam etmelerine izin verilen eğitim-öğretim programına “Yan Dal Programı” adı verilir.

    Üniversitemizde kayıtlı olduğu programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilere “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri dikkate alınarak, Üniversite Senatosunca kabul edilen Lokman Hekim Üniversitesi “Çift Anadal ve Yandal Lisans Programı Yönergesi” ne göre belirlenen koşulları sağladıkları takdirde, Üniversitemizde yürütülen programlar arasında Çift Anadal ve Yandal yapma imkanı sağlamaktadır.

    Çift anadal diploma programı, başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrencilerin iki diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilmesini sağlamaktadır.

    Yandal sertifika programı, bir diploma programına kayıtlı öğrencinin öngörülen şartları taşıması kaydıyla, başka bir diploma programı kapsamında belirli bir konuya yönelik sınırlı sayıda dersi almak suretiyle, diploma yerine geçmeyen bir belge (Yandal Sertifikası) alabilmesini sağlamaktadır.

    Ek yerleştirme ile üniversitenize kayıt yaptırabilir miyim?

    Kayıtlardan sonra Üniversitemizin açık kalan kontenjanlarına, ÖSYM tarafından ilan edilen tarihlerde yine merkezi olarak ek yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır.

    Yaz okulunuz var mı?

    Üniversitemizde yaz okulu eğitimi şimdilik yapılmamaktadır. Başarısız olan öğrencilerimiz uygun görülen diğer üniversitelerden yaz okulu alabilmektedir. Üniversitemizde bütünleme sınavları mevcuttur.

    Üniversitenizde öğrenci değişim programları var mı?

    Üniversitemizde uluslararası ve ulusal anlamda öğrenci değişim programları için gerekli başvurular yapılmış olup 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında bu değişimler başladı. Detaylı bilgi için tıklayınız. 

    Ulaşım imkanlarınız nelerdir?

    Üniversitemiz her türlü ulaşım aracıyla, vakit kaybı yaşanmadan ulaşabileceğiniz mesafede, Ankara’nın ve ihtiyaç olabilecek her türlü sosyal imkânın merkezinde yer almaktadır.

    Yemek hizmetinden nasıl yararlanabilirim?

    Üniversitemiz yemekhanesinde öğlen yemeği hizmeti verilmektedir. Yapı Kredi Mobil uygulaması üzerinden QR Kod okutarak yemek hizmetinden yararlanabilirsiniz.

    Yemek hizmeti sadece öğlen yemeğini mi kapsamaktadır?                                         

    Evet, şimdilik sadece öğlen yemeği hizmeti verilmektedir.  Yemekhanemiz sizlerden gelecek ihtiyaçlar doğrultusunda diğer öğünleri de kapsayan hizmetler sunabilme imkanına sahiptir.

    Öğrenci kimlik kartımı kaybettim. Nasıl Başvuru Yapabilirim?

    Öğrenci kimlik kartınızı kaybetmeniz durumunda "Öğrenci Kartı Talep Formunu" doldurarak Mali İşler Daire Başkanlığına öğrenci kimlik kartı ücret bedelini ödemeniz gerekmektedir.

    Yurt olanaklarınız var mıdır?

    Üniversitemizin yurdu yoktur. Üniversitemizin anlaşmalı özel yurtları (kız ve erkek) vardır. Öğrencilerimiz istedikleri takdirde devlet yurtlarına da başvurup kabul edildiklerinde buralarda da konaklayabilirler. Anlaşmalı yurtları görmek için tıklayınız.

    OBS'de nasıl belge talebinde bulunabilirim?

    OBS'de belge talebi bölümünden belgenizi ıslak imzalı ya da elektronik imzalı olarak talep edebilirsiniz.

    Talep ettiğim belgeleri ne zaman alabilirim?

    Talep edilen belgeleri mesai saatleri içerisinde  10:00-11:00 / 15:00-16:00 saat aralığında  A Blok fuaye alanında yer alan Öğrenci Temsilciliği Biriminden teslim alabilirsiniz.

    Kayıt Dondurma ve Kayıt Silme işlemlerini nasıl yapabilirim?

    Kayıt Dondurma Başvuru Formunda ve Kayıt Sildirme Başvuru Formununda yer alan birimlere onaylatarak Fakülte Sekreterliğine teslim etmeniz gerekmektedir.

    Not ortalaması nasıl hesaplanır? 

    Her dersin kredi sayısı ile alınan notun sayı karşılığının çarpılıp, elde edilen sayının toplam kredi sayısına bölünerek bulunan aritmetik ortalama, yarıyıl not ortalamasını (YNO) belirler. Genel not ortalaması ise (AGNO) aynı ortalamanın o güne kadar alınmış tüm dersler için hesaplanması ile bulunur. Tekrar edilen derslerin bir önceki not kredi ağırlığı ortalama hesabından düşülür.

    Ders programımı nerden alabilirim?

    Öğrenciler ders programlarına OBS üzerinden ulaşabilirler. Öğrenci İşleri Koordinatörlüğü’nün ders programı verme görevi yoktur.

    Akademik Danışman kimdir?

    Üniversiteye kayıtlı her öğrencinin birinci sınıftan itibaren bir öğretim üyesi olan akademik danışmanı vardır. Her tür akademik konu ile ilgili öğrencilerin ilk danışacakları kişi bu öğretim üyesidir.

    Akademik konular; ders seçimi, özellikle önkoşul derslerinin zamanında alınması, çift anadal, ders tekrarı, yaz okulu, üniversite dışından ders transferi ve benzeri konuları kapsar. Danışmanlar öğrencilere yoğunlaşmak istedikleri konuya uygun derslerin seçimi ve kendi dallarında var olan lisansüstü program seçenekleri ile ilgili rehberlik yaparlar.
    Her dönem ders kayıt zamanı, akademik danışmanı öğrencinin seçmiş olduğu dersleri inceler, programı ile uygunluğunu kontrol eder ve onaylar.

    Öğrenciler danışmanlarının kim olduğunu OBS’den görebilirler.

    Akademik Takvim nedir? Nereden ulaşabilirim?

    Akademik takvim, bir akademik yılda eğitim öğretim faaliyetlerinin tarihlerini belirten çizelgedir. Akademik takvimde kayıt yenileme, ders ekle-bırak, derslerin başlangıcı, ara sınav, derslerin bitişi, yılsonu sınavı, bütünleme sınavı ve tek ders sınavı gibi önem tarihler bulunmaktadır.
    Akademik takvime ulaşmak için tıklayınız.

    Ön koşul dersi nedir?

    Bazı derslerin alınabilmesi için daha önce diğer bir temel dersi almış olmak gerekir.Bu yüzden katalogda bu dersler için önkoşul dersi belirtilmiştir. Bu, o dersi almak için öğrencinin önkoşul dersini almış ve geçerli bir not alarak (AU notu sayılmaz) başarıyla tamamlamış olması gerektiğini belirtir.

    Öğrenci İşleri Koordinatörlüğü'nün çalışma saatleri nelerdir?

    Öğrenci İşleri Koordinatörlüğü hafta içi her gün öğleden önce 08:30-12:00 öğleden sonra 13:00-18:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Öğrenci İşleri Koordinatörlüğü'nün e-mail adresi nedir?

    ogrenciisleri@lokmanhekim.edu.tr 

    Giriş Yap Lokman Hekim Online