• TR | EN
  • Tarih: 13.05.2022

    Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve Pharmacopolium Öğrenci Topluluğu işbirliği ile düzenlenen "III. Lokman Hekim Eczacılık Günleri ‘Pharmacopolium ile 21. Yüzyılda Eczacılık"kongresi 10-12 Mayıs 2022 tarihlerinde hibrit (yüz yüze ve çevrimiçi) olarak gerçekleştirilmiştir.

    150 Yüz yüze, 170 çevrimiçi kayıtlı katılımcının yer aldığı kongre, Pharmacopolium Öğrenci Topluluğu Başkanı Nazlı Sıla ÇAKAN, Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belma GÜMÜŞEL, TEB II. Başkanı Ecz. Orkun YILMAZ, Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent GÜMÜŞEL ve Lokman Hekim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mehmet ALTUĞ' un açılış konuşmaları ile başlamıştır.

    Program, Lokman Hekim Üniversitesi Oda Müziği Topluluğu'nun sunduğu ve katılımcılar tarafından büyük beğeni ile karşılanan müzik dinletisi ile devam etmiştir.

    III. Lokman Hekim Eczacılık Günleri Pharmacopolium ile 21. Yüzyılda Eczacılık kongresinde; Eczacılıkta Uzmanlık: Klinik Eczacılık (Oturum 1), Kozmetik Sektörü ve Eczacı (Oturum 2), Fitoterapi ve Fitofarmasi (Oturum 3), Veteriner Eczacılığı (Oturum 4), Homeopati Uygulamaları ve Eczacı (Oturum 5), Majistral (Oturum 6), Spor Eczacılığı (Oturum 7), Bilişim Eczacılığı (Oturum 8), Endüstride Eczacı (Panel) konulu 8 oturum ve 1 panel ile 14 davetli konuşmacı eczacılık mesleğinin farklı çalışma alanları hakkında görüş ve deneyimlerini öğrenciler ile paylaşmıştır. Oturum ve panellerin yanı sıra, geniş bir katılımın olduğu "Aromaterapi" ve Tıbbi Çay" atölyeleri de gerçekleştirilmiştir.

    Ayrıca, kongrede ‘Söz Öğrencide’ panelleri kapsamında Türkiye'nin farklı eczacılık fakültelerinden gelen öğrenciler “Türkiye’de Eczacılık Müfredatı ve Eğitim Modelleri”, “Meslek Örgütlerinin Eczacılık Mesleği Üzerine Etkileri”, “Eczacılık Eğitiminde Stajın Önemi, Gerekliliği, Etkililiği ve Verimi” başlıklı konular ile ilgili  düşünce, fikir ve önerilerini bir bildirge haline getirmişlerdir.

    Kongrenin kapanış programında ise Prof. Dr. İlkay ERDOĞAN-ORHAN (Gazi Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. Gülberk UÇAR (Hacettepe Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. Asuman BOZKIR (Ankara Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. Belma GÜMÜŞEL (Lokman Hekim Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Dekanı), Ecz. Orkun YILMAZ (TEB II. Başkanı) ve Ecz. Ali Fuat GÜL (Ankara Eczacı Odası Gelen Sekreteri) "Öğrencilerimiz Soruyor" panelinde eczacılık fakültesi öğrencilerinin sorularını yanıtlamışlardır.

    Kongrenin düzenlemesinde büyük emek sarf eden bütün paydaşlarımıza, davetli konuşmacılarımıza ve kongreye katılım sağlayan Türkiye'nin farklı illerindeki eczacılık fakültesi öğrencilerine şükranlarımızı sunarız. Eczacılık Fakültesi Dekanlığı Pharmacopolium Öğrenci Topluluğu  
     
    Giriş Yap Lokman Hekim Online