• TR | EN
  • Tarih: 29.05.2022

    Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (LHUGETAM) işbirliği ile düzenlenen “Kadın Sağlığında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Sempozyumu”nun ikincisi 27-28 Mayıs 2022 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

    Bu yıl “Üreme Sağlığı ve Sorunları” temasının ele alındığı sempozyum, Rektör Yardımcısı ve Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zehra GÖLBAŞI, LHUGETAM Müdürü Prof. Dr. Cemal ÇEVİK, Rektör Prof. Dr. Bülent GÜMÜŞEL ve Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mehmet ALTUĞ’un açılış konuşmaları ile başladı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Geleneksel, Tamamlayıcı ve Fonksiyonel Tıp Uygulamaları Genel Müdürü Dr. M. Zafer KALAYCI tarafından sunulan “Türkiye’de GETAT uygulamalarında Yasal Mevzuat” başlıklı konferansın ardından, sempozyumun ilk günü alanında uzman akademisyenlerin konuşmacı olarak yer aldığı infertilite, gebelik, doğum ve doğum sonu dönemde yaşanan sorunlara yönelik GETAT uygulamaları konularındaki paneller ile devam etti.

    Sempozyumun ikinci gününde ise farklı kurumlardan sağlık çalışanları ve akademisyenlerin sunumlarının olduğu sözel bildiri oturumları yer aldı. Sabah ve öğleden sonra gerçekleşen iki oturumda toplam 38 sözel bildiri sunuldu.

     
    Giriş Yap Lokman Hekim Online