
Helal Uygunluk Değerlendirme Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.
Üniversitemiz
- Hakkımızda
- Genel Bilgi
- Misyon ve Vizyon
- Değerlerimiz
- Kurucu Vakıf
- Tanıtım Kataloğu
- Galeri
- Video Galeri
- Kurumsal
- Mevzuat
- Rektörlüğe Bağlı Birimler
- İş Akış Şemaları
- Logomuz
- Stratejik Plan
- Bağış
- Organizasyon Şeması
- Yönetim
- Mütevelli Heyeti
- Rektörlük
- Genel Sekreterlik
- Üniversite Senatosu
- Üniversite Yönetim Kurulu
- İdari Birimler
Tarih: 07.07.2023
HELAL UYGUNLUK DEĞERLENDİRME BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ!
Lokman Hekim Üniversitesi Helal Ürün Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (LHUHAM) uzmanları ile Helal Uygunluk Değerlendirme (Helal Belgelendirme) faaliyetleri kapsamında bilgi ve tecrübe paylaşımı için bir araya geldik.
İslami, etik ve kültürel değerlere bağlı olan Merkezimiz; Üniversitemizin yüksek kaliteli hizmet sunan hastaneleri ile edindiği çeyrek asırlık sağlık deneyimi, güçlü akademik ve uzman kadrosu, bilimsel ve teknolojik altyapısı sayesinde etkili, sürdürülebilir ve güvenilir çalışmalar yaparak insanlığa temiz, sağlıklı ve helal ürünlerin ulaştırmasına aracılık etmek amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.
Bu çerçevede, 23 Haziran 2023 tarihinde Üniversitemiz Konferans salonunda gerçekleştirilen “Helal Uygunluk Değerlendirme Bilgilendirme Toplantısı” Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mete KÖKSAL’ın açılış konuşmasıyla başladı. KÖKSAL, 2021 yılında bu serüvene adım attığımızın ve çalışmalarımızın yoğun bir şekilde devam ettiğinin altını çizdi. Toplantının verimli olmasını dileyerek katılımcılara teşekkürlerini iletti.
Gün boyunca süren toplantı programı, Merkez Sistem Sorumlusu Fatma Betül TELLİOĞLU’nun sunumu ile başladı. TELLİOĞLU, Üniversitemizin tanıtımıyla beraber Merkezimizin kuruluşu, faaliyetleri ve helal uygunluk değerlendirme altyapısı hakkında bilgiler verdi. Helal ve sağlıklı yaşam farkındalığını artırmak; bilimselliği ön planda tutarak helal ürün ve hizmetlerin dünya çapında yaygınlaştırılmasını sağlamak vizyonuna sahip olduğumuzu vurguladı. “Helal uygunluk değerlendirmeyi belgelendirmenin ötesinde bir kavram olarak görüyoruz. Altyapımızda İslami hassasiyet ve İslami değerlere bağlılık ile tarafsızlık, gizlilik ve operasyonel risklerin yönetimi ilkelerini benimsemekteyiz ve bu doğrultuda kurul ve komitelerimizi oluşturduk.” dedi. Program Belgelendirme Koordinatörü Ercan KURT’un helal uygunluk değerlendirme faaliyetinin aşamaları, uzman nitelikleri ve tetkiklerin nasıl yapılacağına dair açıklamaları ile devam etti. KURT yapmış olduğu sunumda Merkezimizin helal uygunluk değerlendirme faaliyetleri kapsamında oluşturulmuş dokümantasyon yapısını, uzman havuzuna alınma şartlarını, uzmanların sahadaki davranışlarında dikkat edilmesi gereken konuları ve raporlama teknikleri ile tetkik sonrası işlemleri detaylı bir şekilde aktardı.
Program, Merkezimiz Danışma Kurulu ve Helal Belgelendirme Komitesi Üyesi Prof. Dr. Orhan ÇEKER’in “İslami Açıdan Helal Belgelendirmenin Önemi” hakkında yapmış olduğu paylaşımlar ile devam etti. Ülkemizde, İslam coğrafyasında ve uluslararası alanda yaşanan gelişmelerden bahsederek konuya hassasiyet gösteren tüketici grupları açısından böyle bir çalışmanın gerekli ve toplumda farkındalık oluşturulması açısından önemli olduğunu kaydetti.
Merkezimizin Yönetim Kurulu, Danışma Kurulu, İtiraz ve Şikayet Komitesi, Helal Belgelendirme Komitesi üyeleri ve uzman havuzunda yer alan Teknik Tetkikçiler, Teknik Uzmanlar, İslami İşler Uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen program; katılımcıların görüş ve önerileri alınarak bu tür toplantıların uzmanların sahada hareket kabiliyetlerinin sürekli iyileştirilmesi ve Merkez itibarının artarak devam ettirilmesi açısından önemli olduğu değerlendirmeleri ile tamamlandı.