• TR | EN
  • Bölüm Başkanının Mesajı

    Sağlık temalı bir üniversite olan Lokman Hekim Üniversitesi, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamış; kısa süre içerisinde sağlık alanındaki köklü bilgi birikimini akademiye taşıyarak Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü’nü açmış ve ilk öğrencilerini kabul etmiştir. Lokman Hekim Sağlık Grubu’nun sağlık sektöründeki 25 yılı aşkın tecrübesi, bölümümüzün eğitim süreçlerine ve uygulama alanlarına da yansımakta; öğrencilerimize güçlü bir eğitim ve mesleki gelişim ortamı sunulmaktadır. 

     

    Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü olarak hedefimiz; bireylerin yaşam kalitesini artıracak ses, dil, konuşma, iletişim ve yutma bozukluklarının değerlendirilmesi, önlenmesi ve bilimsel temelli müdahaleleri konusunda yetkin, donanımlı ve etik değerlere bağlı profesyoneller yetiştirmektir. 

     

    Bölümümüzde, teorik eğitimler güçlü bir akademik kadro tarafından verilmekte olup; uygulamalı eğitimlerimiz, Lokman Hekim Üniversitesi Hastaneleri, farklı sağlık kurumları ve üniversitemiz bünyesinde yer alan Dil ve Konuşma Merkezinde hastaların ve danışanların değerlendirilmesi ile desteklenmektedir. Öğrencilerimize; vaka temelli öğrenme süreçlerinin yanı sıra, Üniversitemiz bünyesinde yer alan ve Ankara’daki en büyük simülasyon merkezi olan Vital Simülasyon Merkezi’nde simüle ve gerçek hastalarla birebir uygulama yaparak simülasyon tabanlı eğitim imkânı da sunulmakta ve öğrencilerimiz sahaya hazır bireyler olarak yetişmektedir.   Yurt dışında pek çok üniversitede Dil ve Konuşma Terapisi olarak simülasyon tabanlı eğitimler sunulmakla birlikte Ülkemizde simülasyon tabanlı eğitim konusunda bölümümüz öncülük etmektedir. 

     

    Ayrıca bölümümüz; ses, yutma ve iletişim bozuklukları alanlarında multidisipliner bir yaklaşıma büyük önem vermekte, bu doğrultuda kulak burun boğaz (KBB) branşı ile güçlü bir iş birliği yürütmektedir. Akademik kadromuzda, ses ve yutma bozuklukları alanında tecrübeli, nitelikli KBB profesörleri görev almakta ve bu iş birliği sayesinde öğrencilerimiz klinik uygulamalar sırasında farklı disiplinlerin katkısıyla zenginleşen, bütüncül bir eğitim süreci yaşamaktadır.

     

    Dil ve Konuşma Terapisi lisans eğitiminin yanı sıra; isteyen öğrencilerimiz için Odyoloji Lisans Programı’na çift anadal yaparak devam edebilecekleri bir akademik altyapı da mevcuttur. Bu sayede öğrencilerimiz, eğitimlerini çok yönlü sürdürebilmekte ve kariyer hedeflerine göre uzmanlaşabilmektedirler. 

     

    Uluslararası standartlara uygun eğitim modelimiz, güncel bilimsel gelişmeleri yakından takip eden araştırma vizyonumuz ve uygulama ağırlıklı eğitim anlayışımızla; yalnızca Türkiye’de değil, küresel ölçekte başarılı olacak, mesleğinde yetkin ve topluma fayda sağlayacak dil ve konuşma terapistleri yetiştirmeyi amaçlıyoruz. 

     

    Bilimin ışığında, etik değerleri esas alan, yenilikçi ve çözüm odaklı bir yaklaşımla büyüyen bu güçlü yapıya sizleri de bekliyoruz. 

     

    Saygılarımla, 

    Prof. Dr. Emine Elif Altuntaş, PhD. 

    Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı 

    Giriş Yap Lokman Hekim Online