

Kalite Güvence Sistemi
Kalite Güvencesi
- Kalite El Kitabı
- Kalite Güvence Yönergesi
- Kalite Komisyon Üyeleri
- Kalite Komisyonu Toplantı Raporları
- Uluslararasılaşma Strateji Belgesi
- Kalite Politikası
- Kalite Güvence Sistemi
- Yönetim Gözden Geçirme Toplantıları
- Kurum İç Değerlendirme Raporları
- Düzenleyici ve Önleyici Faaliyet Raporları
- İş Akış Şemaları
- Kalite Dokümanları
- Formlar
- Süreç Kartları
- Görev Tanımları
LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ
Lokman Hekim Üniversitesi kalite güvence sistemi ulusal ve uluslararası standartlardan temel almaktadır. Kalite güvence mekanizmalarının kurulması ve sürdürülmesi için ulusal standartlar olarak YÖK mevzuatı, Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ), Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Değerlendirme Programı izlenirken, Bologna süreci, Avrupa Standartları ve Yönergeleri (ASY/ESG) gerekleri uluslararası standartlar olarak temel alınmaktadır.
Lokman Hekim Üniversitesi’nde kalite güvencesi çalışmaları üniversite üst yönetiminin katılımıyla Kalite Komisyonu sorumluluğunda tanımlı süreçler ile yürütülmektedir. https://www.lokmanhekim.edu.tr/universitemiz/kalite-guvence-yonergesi/
Sağlık temalı üniversitemizin kalite güvence sistemi birbiriyle bütünleşen 5 alt basamaktan oluşmaktadır. Bunlar;
1. Eğitim-Öğretim,
2. Araştırma-Geliştirme,
3. Toplumsal Katkı,
4. Girişimcilik,
5. Kurumsal Kapasiteyi Geliştirme
www.lokmanhekim.edu.tr/universitemiz/stratejik-plan/
1.Eğitim-Öğretim:
Sağlık bilimlerinde sunduğu eğitim ve öğretim hizmetiyle önde giden küresel bir üniversite konumunu geliştirmek, sürdürmek ve ilerletmek amacımızdır. Bu amaç altında belirlenmiş 5 hedef ve 17 performans göstergesi bulunmaktadır.
2.Araştırma-Geliştirme:
Amacımız bilimsel bilginin üretimi ve yayılımı ile bilginin ilerlemesine katkı sunmaktır. 2 hedef ve 8 performans göstergesi belirlenmiştir.
3.Toplumsal Katkı:
Farklı paydaş kesimleriyle işbirliği içerisinde toplumu tehdit eden sağlık sorunlarına çözüm üretmek için çalışmalar yürütülmesi, bilgi yayılımını sağlanması ve farkındalık geliştirilmesi amaçlanmaktadır. 1 hedef, 4 performans göstergesi ile performans takibi yapılmaktadır.
4.Girişimcilik:
Lokman Hekim Üniversitesi araştırma stratejisi ile uyumlu ve sinerjik etki oluşturacak ticarileştirme hedeflerini belirlemek ve gelir getirici uygulamalara dönüştürmektir. 3 hedef, 10 performans göstergesi belirlenmiş ve izlenmektedir.
5.Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi:
Lokman Hekim Üniversitesi kurumsal kapasitenin geliştirilmesi stratejisi ile kurumun tüm yönleriyle kapasite gelişimini sağlayacak uygulama ve sistemlerin oluşturulması hedeflenmektedir. 5 hedef, 13 performans göstergesi belirlenmiş ve izlenmektedir.
Eğitim-Öğretim, Araştırma-Geliştirme ve Girişimcilik, Toplumsal Katkı ve Kurumsal Kapasiteyi Geliştirilme alt basamakları, kurumsal performans göstergelerinin yıllık izlemler ile ölçülmesi, analiz edilmesi, değerlendirilmesi ve değerlendirmeler neticesinde alınacak önlemlerin ve/veya iyileştirmeye ilişkin basamakların belirlenmesi, uygulanması, izlenmesi ve tekrar gözden geçirilmesiyle kurumsal çerçevede değerlendirilmektedir.
Planla, Uygula, Kontrol Et ve Önlem Al (PUKÖ) döngüsünün her bir alt basamak için çevrimlerinin tamamlanması kalite güvence sistemimizin temel unsuru olup, Lokman Hekim Üniversitesi’nin misyon, vizyon ve değerleri ile uyumlu stratejik hedeflerimize ulaşmak için uygulanmakta ve uygulanacaktır.
Planla, Uygula, Kontrol Et ve Önlem Al (PUKÖ) döngüsünün her bir alt basamak için çevrimlerinin tamamlanması kalite güvence sistemimizin temel unsuru olup, Lokman Hekim Üniversitesi’nin misyon, vizyon ve değerleri ile uyumlu stratejik hedeflerimize ulaşmak için uygulanmakta ve uygulanacaktır.