
Daha İyi Gıda ve Daha İyi Bir Gelecek İçin El Ele
Tarih: 10.10.2025
Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Dünya Gıda Programı (WFP) iş birliğiyle düzenlenen bu özel etkinlik, kuruluşunun 80. yılında “Daha İyi Gıda ve Daha İyi Bir Gelecek İçin El Ele” temasıyla gerçekleştirilecek.
Etkinlik, 13 Ekim 2025 Pazartesi günü saat 13.30 – 16.00 arasında Lokman Hekim Üniversitesi A Blok -1 kat konferans salonunda yapılacak. Açılış konuşmaları, alanında öncü akademisyenlerin ve uluslararası kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Açılışta; Lokman Hekim Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayla Gülden PEKCAN, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün BEK, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) Ortaklık Sorumlusu Zeynep ÖZKAN, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül SELIŞIK ve Lokman Hekim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zehra GÖLBAŞI yer alacak.
Etkinlik boyunca yapılacak görsel gösterimler, tematik sunumlar ve aile fotoğraf çekimi ile Dünya Gıda Günü’nün “daha adil, sağlıklı ve sürdürülebilir bir dünya” vizyonu vurgulanacak.
Lokman Hekim Üniversitesi olarak tüm akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizi, “daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için el ele” verme çağrısıyla bu anlamlı etkinliğe davet ediyoruz.