

Sıkça Sorulan Sorular
Öğrenci topluluğu nasıl kurulur?
Bir öğrenci topluluğunun kurulabilmesi için, topluluğu kurmak isteyen öğrenciler Topluluk Akademik Danışmanının “Öğrenci Toplulukları Kuruluş Talep Formu” nu doldurması ve aşağıda istenilen bilgi/belgelerle birlikte Rektörlüğe başvuruda bulunması gerekir. Rektörlük tarafından başvuru Kültür ve Spor Koordinatörüne iletilir. Şekilsel olarak kuruluşu uygun görülen başvurular Üniversite Yönetim Kurulu’nun onayına sunulur. Topluluk, Üniversite Yönetim Kurulunun onayının ardından faaliyete girer. Topluluk kurulması için istenilen bilgi/belgeler: Lokman Hekim Üniversitesi Öğrenci Topluluğu Tüzüğü, En az 15 (on beş) kurucu üyenin adı, soyadı, adresi, disiplin durumunu da içeren öğrenci belgesi, Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri, Önerilen Akademik Danışmanın adı, soyadı, akademik danışmanlığı kabul ettiğine ilişkin imzalı Akademik Danışman Kabul formu, Bir yıllık etkinlik planı, Öğrenci Toplulukları Kuruluş Talep Formu. Topluluk adının önünde “Lokman Hekim Üniversitesi” kısaltmasında da “LHÜ” kullanılması zorunludur. Başvurusu Üniversite Yönetim Kurulu tarafından uygun görülen toplulukların isimleri Kültür ve Spor Koordinatörlüğüne gönderilir. Bir öğrenci topluluğu, üniversitenin tüm öğrencilerine açıktır. Topluluklara, Lokman Hekim Üniversitesi dışından üye kabul edilmez.
Öğrenci topluluklarına nasıl üye olabilirim?
Lokman Hekim Üniversitesi’nin kayıtlı tüm öğrenciler üyesi olmak istedikleri topluluğun Topluluk Yönetim Kuruluna dilekçe ile başvururlar. Başvuruları en geç on beş (15) gün içerisinde değerlendirilerek topluluk Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanır. Kabul edilmesi halinde üyelikleri başlar. On beş (15) gün içerisinde cevap verilmediği taktirde başvuru reddedilmiş sayılır. Topluluk üyeleri seçme ve seçilme hakkına sahiptir. Bir öğrenci birden fazla topluluğa üye olabilir.
Öğrenci topluluğuna kimler üye olabilir?
Bir öğrenci topluluğu, üniversitenin tüm öğrencilerine açıktır. Lokman Hekim Üniversitesi öğretim elemanları, mezunları ve personeli, Yönetim Kurulunun onayıyla topluluğa fahri üye olabilir ve çalışmalara katılabilirler. Ancak seçme ve seçilme hakları yoktur. Uyarma ya da kınama cezalarından daha üst ceza alan öğrenciler toplulukların yönetim ve denetim kurullarında yer alamazlar.
Birden fazla topluluğu üye olabilir miyim?
Bir öğrenci birden fazla topluluğa üye olabilir.
Etkinlik başvurusunu nereden yapabilirim?
Topluluklar, düzenlemek istedikleri etkinlikler için Öğrenci Topluluğu Etkinlik Başvuru formunu doldururlar. Toplulukların üniversite içinde ya da dışında gerçekleştirmek istedikleri her türlü etkinliği en az yedi (7) gün önce, mali destek veya ulaşım desteği gereken etkinlikleri üç (3) hafta öncesinden Topluluk Akademik Danışmanının yazılı onayı ile Rektörlüğe bildirmesi ve yazılı onay alması gerekir.