

Sıkça Sorulan Sorular
Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü Nedir? Neden Okumalıyım?
Diş hekimliği hizmeti verilen muayenehane, özel hastane ya da devlet hastanelerinde istihdam edilmek üzere diş hekimi yardımcısı, ağız ve diş sağlığı teknikeri unvanıyla mezun veren bir bölümdür. Mezuniyet sonrası iş olanağı en fazla olan bölümlerden biridir. Ayrıca diş depoları ve implant firmaları gibi diş hekimliği sektörlerinde de çalışma olanağı vardır. İstihdam sorunu yaşanmayan bölümlerden biridir.
Ağız ve Diş Sağlığı Bölümünü Neden Lokman Hekim Üniversitesinde Okumalıyım?
Programın amacı, kamu ve özel sektörde tercih edilen saygın, nitelikli ağız ve diş sağlığı alanında uluslararası bilgi seviyesine ulaşmış mezunlar yetiştirmektir. Programda uygulamaya dayalı eğitim verilmektedir. Bu eğitimler yüksekokula ait laboratuvarların yanısıra anlaşmalı sağlık kurum ve kuruluşlarında verilebilmektedir.
Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? İş İmkânları Nelerdir?
Ağız ve diş sağlığı teknikeri hasta muayenesinde diş hekimine yardımcı olan, tedavi malzemelerinin hazırlanması ve kullanıma hazır halde tutulmasını sağlayan sağlık teknikeridir. Diş hekimi için çalışma ortamını hazırlar, hastayı kabul eder ve tedavisi sırasında hekime ve hastaya yardımcı olur.
Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler “Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri” unvanı ile ağız ve diş sağlığı merkezlerinde, diş klinikleri ve muayenehanelerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde ve diş depoları ile implant firmalarında görev alabilmektedir. Ayrıca devlet hastaneleri ve ADSM’lere yapılan atamalarda çok fazla ağız ve diş sağlığı teknikeri alımı yapılmaktadır. Devlet kadrosunda memur statüsünde çalışabilmeleri için iki senede bir yapılan önlisans KPSS oturumuna katılmak ve yeterli puanı almak gerekir.
Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri
2 yıllık Ağız ve diş Sağlığı bölümünü başarı ile bitirmiş mezunlar DGS sınavında başarılı olmak kaydıyla Sağlık Eğitimi Lisans programına geçerek lisans mezunu olabilirler.
DGS sınavı ile aşağıdaki programlara dikey geçiş yapılabilir.
1. Sağlık İdaresi
2. Sağlık Kurumları İşletmeciliği
3. Sağlık Kurumları Yöneticiliği
4. Sağlık Yönetimi
Ağız ve Diş Sağlığı Bölümünde Hangi Dersler Var?
Diş morfolojisi, maddeler bilgisi, araç ve gereç bilgisi, diş hekimliği çalışma prensipleri, diş hekimliğinde hastalıklar bilgisi enfeksiyon hastalıkları, anatomi, fizyoloji ve mikrobiyoloji gibi teorik derslerin yanısıra klinik uygulama dersleri de yapılmaktadır.
Ağız ve Diş Sağlığı Bölümünün Puan Türü nedir ?
Ağız ve Diş Sağlığı Bölümüne TYT puan türü ile girilmektedir.
Ağız ve Diş Sağlığı Bölümünün Eğitim Dili nedir ?
Ağız ve Diş Sağlığı Bölümünün Eğitim Dili Türkçe’dir.
Ağız ve Diş Sağlığı Bölümünün Eğitim Türü nedir ?
Ağız ve Diş Sağlığı Bölümünün Eğitim Türü örgün eğitimdir.
Ağız ve Diş Sağlığı Bölümünün Eğitim Süresi ne kadardır ?
Ağız ve Diş Sağlığı Bölümünün Eğitim Süresi 2 yıldır.
Lokman Hekim Üniversitesi ile ilgili genel sorularınız için tıklayınız