

Eğitim Amaçları ve Program Çıktıları
Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Eğitim Amaçları
1. Beslenme ve diyetetik alanındaki temel bilgi ve kanıta dayalı güncel gelişmeleri araştırma, uygulama, doğruluk, güvenilirlik ve geçerliliğini değerlendirme bilgisine sahip akademik olarak çalışacak,
2. Sağlıklı bireylerin enerji ve besin öğesi gereksinimlerini saptayacak, yeterli ve dengeli beslenme kuralları doğrultusunda beslenme ve diyet danışma merkezlerinde çalışacak,
3. Toplumun beslenme durumunun saptanmasına yönelik yöntemleri kullanarak, sağlığın korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için aile sağlığı, toplum sağlığı ve sağlıklı yaşam merkezlerinde çalışacak,
4. Hasta bireylerin beslenme durumlarını değerlendirme ve klinik bulgularına dayalı olarak hastaya özgü tıbbi beslenme tedavilerini uygulamak üzere devlet, özel ve üniversite hastanelerinde çalışacak,
5. Üretim tüketim zincirinde bireylerin ve grupların gereksinimlerine uygun şekilde beslenmelerini ve besin güvenliğini sağlamak üzere kreş, okul, hastane, catering firmaları, huzurevi, vb toplu beslenme yapılan kurumlarda çalışacak mesleki etik kuralları benimseyen, evrensel hukuka saygılı diyetisyenler yetiştirmektir.
Beslenme ve Diyetetik Program Yeterlilikleri
1. Beslenme ve Diyetetik alanındaki kanıta dayalı mesleki bilgilerini kuramsal ve uygulamalı olarak meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanır, sağlık hizmetlerinin sürdürülmesi ve iyileştirilmesine liderlik eder.
2. Yaşam döngüsü boyunca sosyodemografik özellikler ve toplumun beslenme durumunu dikkate alarak birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini uygular.
3. Beslenme ve Diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder, hayat boyu öğrenme becerisi kazanarak kendini ve meslektaşlarını geliştirir ve mesleki uygulamalarında yeni fikirler geliştirir.
4. Beslenme ve Diyetetik alanında ulusal ve uluslararası düzeyde bireysel olarak, ekip içinde ve farklı disiplinlerle etkin bir biçimde çalışır, çalışma planlar, uygular, verileri değerlendirir ve raporlar.
5. Beslenme ve Diyetetik alanı ile ilgili mesleki konularda ulusal ve uluslararası düzeyde literatürü takip eder, sözlü ve yazılı olarak iletişim kurma becerisi edinir.
6. Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır ve bu süreçlerde aktif olarak görev alır.
7. Birey olarak görev, hak ve sorumluluklar ile ilgili yasal mevzuata ve mesleki etik ilkelere uygun davranır.
8. Beslenme ve Diyetetik uygulamalarında gerekli olan güncel teknolojileri ve alana özgü teknolojik ekipmanları etkin bir şekilde kullanır.