Ergoterapist kimdir? Ne iş yapar?

Ergoterapi, bireylerin yaşamları boyunca yapmak istedikleri, ihtiyaç duydukları ya da kendilerinden beklenen günlük aktiviteleri, bu aktivitelerin terapötik kullanımı yoluyla gerçekleştirmelerine yardımcı olan bir sağlık mesleğidir. Ergoterapistler; bireylerin sağlığını geliştirerek, hastalık, yaralanma veya engellilik durumlarında oluşan kısıtlılıkları azaltmayı ve yaşam kalitesini artırmayı amaçlamaktadır. Ergoterapi müdahaleleri; özel gereksinimli bireylerin toplumsal yaşama tam katılımını desteklemeyi, yaralanma ya da hastalık sonrası işlevsel becerilerin yeniden kazanılmasını sağlamayı ve bireyin bağımsızlığını artırmaya yönelik destek sunmayı kapsamaktadır.

Ergoterapistlerin istihdam alanları nelerdir?
  • Hastaneler
  • Rehabilitasyon merkezleri
  • Huzurevleri
  • Okullar
  • Fabrikalar
  • Halk sağlığı ve iş sağlığı merkezleri
  • Hastaların ev ya da iş yerleri
  • Özel eğitim kurumları
  • Üniversiteler
  • Endüstriyel kurumlar
  • Toplum ruh sağlığı merkezleri
Ergoterapi Bölümünün öğrenim süresi kaç yıldır?

 Öğrenim süresi 4 yıl olup dersler teorik ve uygulamalı olarak yürütülmektedir, eğitim dili Türkçedir.

Ergoterapi ders içerikleri neleri kapsamaktadır?

Birinci ve ikinci sınıf müfredatı, genel olarak temel tıp bilimleri dersleri ile YÖK zorunlu ortak derslerini içermektedir. Üçüncü ve dördüncü sınıf ise Ergoterapi Bölümüne yönelik teorik ve uygulamalı dersler ağırlıklıdır. Ayrıca dördüncü sınıfta saha çalışmaları ve klinik ağırlıklı mesleki uygulamalar müfredatımızda yer almaktadır.

Ergoterapi Bölümü’nde çift anadal veya yan dal imkanları var mıdır?

Bu bölümde çift anadal (ÇAP) ve yan dal (Yandal) imkânları da mevcuttur. Özellikle Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencileri için Ergoterapi alanında Çift Anadal ve Yan Dal programları sunulmaktadır. Bu programlara başvuru koşulları ve kontenjanlar, üniversitenin ilgili akademik takviminde ilan edilmektedir.

Ergoterapi Bölümü’nde yurtiçi ve yurtdışı öğrenci değişim programları imkânı var mı?

Üniversitemizde Erasmus+, Farabi ve Mevlâna değişim programları uygulanmaktadır.

Ergoterapi Bölümümüzde kurumlar arası yatay geçiş imkânı var mıdır? Şartları nelerdir?

Bölümümüzde kurumlar arası yatay geçişi imkânı bulunmaktadır. Koşullar üniversitemiz yatay geçiş yönergesinde açıkça belirtilmiştir.

Bölümünüzde lisansüstü eğitim programları var mıdır?

Evet, Lokman Hekim Üniversitesi Ergoterapi Bölümü'nde lisansüstü eğitim programı bulunmaktadır. Ergoterapi Tezli Yüksek Lisans Programı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde sunulmaktadır ve öğretim dili Türkçedir. Bu program, Ergoterapi veya ilgili diğer sağlık bilimleri alanlarından mezun olan öğrencilere açıktır. Programın amacı, öğrencilerin teorik ve uygulamalı bilgilerini derinleştirerek, klinik ve bilimsel çalışmalarla bu bilgileri bütünleştirebilmelerini sağlamaktır. Ayrıca, ulusal düzeyde uzman ergoterapistlerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Bölümünüzde zorunlu mesleki uygulama var mıdır?

Bölümümüzde 4. ve 6. yarıyılın sonunda yaz döneminde zorunlu mesleki uygulama, 7. ve 8. yarıyılda da tüm seneyi kapsayan zorunlu mesleki uygulama bulunmaktadır. Tüm mesleki uygulamalar bölümümüz öğretim elemanları danışmanlığında, üniversitemiz hastanelerinde gerçekleştirilecektir.

Lokman Hekim Üniversitesi ile ilgili genel sorularınız için tıklayınız

 

Giriş Yap Lokman Hekim Online