• TR | EN
  • TEMEL BİLİMLER BÖLÜMÜ

    Diş Hekimliği Fakültesi, sağlık eğitiminde öncü olmayı hedeflemiş; bilimin ve çağın gereklerini yakalayan, bilimi yaymayı hedefleyen, hem uluslararası hem de ulusal standartlara cevap veren diş hekimleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda, Anatomi, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Biyokimya, Fizyoloji, Biyofizik, Tıbbi Mikrobiyoloji, Biyoistatistik ile Tıp Tarihi ve Etik alanları başta olmak üzere pek çok alanda teorik ve uygulamalı dersler yürütülmektedir. Uygulamalı derslerimiz, son teknolojiyle inşa edilmiş temel tıp bilimlerine ait multidisipliner laboratuvarlarda eğitim vermektedir.

    Temel Bilimler Bölümü Başkanı

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Tuba AKÇİN

     

    KLİNİK BİLİMLER BÖLÜMÜ

    1. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi: Ağız boşluğunda yer alan yumuşak ve sert dokuları ilgilendiren tüm rahatsızlığın teşhisini ve cerrahisini klinik veya ameliyathane ortamında gerçekleştiren bir bölümdür.
    2. Ortodonti: Dişler ile çene ve yüzün hem estetik hem de fonksiyonunu ideale ulaştırarak bireyin hem fonksiyonlarına hem de yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunan bölümdür.
    3. Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi: Ağız boşluğunda yer alan yumuşak ve sert dokuları ilgilendiren tüm teşhis ve tedavi planlamasının yapıldığı bölümdür. Uzmanlık eğitimi üç yıldır.
    4. Protetik Diş Tedavisi: Ağız boşluğunda yer alan sert dokuların bozulan, eksilen veya kaybolan işlev, estetik, rahatlık ve sağlığının yeniden kazandırılmasını sağlayan bölümdür.
    5. Endodonti: Dişin iç kısmında yer alan ve beslenmesine ve korunmasında görev alan dokulardan kaynaklanan hastalıkların tedavisi ile ilgilenen bölümdür. Uzmanlık eğitimi üç yıldır.
    6. Restoratif Diş Tedavisi: Diş sert dokularında meydana gelen madde kayıplarını onaran, kaybolmuş olan estetik ve fonksiyonun hastaya yeniden kazandırılmasını sağlayan bölümdür.
    7. Periodontoloji (Dişeti hastalıkları tedavisi ve cerrahisi): Dişleri ve implantları çevreleyen yumuşak (dişeti) ve sert (alveolar kemik gibi) dokuların hastalık ve sağlık durumlarını inceleyen, bu dokularda gelişen hastalıkların klinik ve cerrahi tedavilerini uygulayan, kaybedilen dokuların rejenerasyonu ve implant uygulamaları ile ilgilenen diş hekimliği anabilim dalıdır.
    8. Çocuk Diş Hekimliği: Doğumdan ergenlik döneminin sonuna kadar olan çocukların ağız ve diş sağlığını inceleyen ve tedavi eden bölümdür.

    Klinik Bilimler Bölümü Başkanı

    Prof. Dr. Atilla Stephan ATAÇ

    Giriş Yap Lokman Hekim Online