Analitik Kimya Yüksek Lisans (Tezli)

Eklenme Tarihi: 3 Nisan 2019

PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ

Analitik Kimya Tezli Yüksek Lisans Programı, 09/01/2019 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında alınan karar ile uygun bulunarak, Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açılmıştır.

Öğretim dili Türkçe’dir.

Program temelde; analitik hesaplamalar ve ilaç analizleri konularını kapsamaktadır. Bunlar; gerek rutin analizlerin (kalite kontrol) gerekse Ar-Ge çalışmalarının gereksede biyoeşdeğerlik ve klinik araştırmalarının temel gereksinimleridir. Bu yüksek lisans programı içerisinde araştırmacıların bir araştırmaya nasıl başlanacağını, kullanılacak kaynaklara nasıl ulaşılacağını, o araştırmada hangi analitik yöntem ve cihazların kullanılması gerektiği, elde edilen analiz sonuçlarının nasıl yorumlanacağı ve sonuçlara ulaşırken kullanılacak programlar ile bir araştırmanın nasıl tamamalanacağı öğretilmektedir.

Üniversitemiz bünyesinde bulunan multidisipliner araştırma laboratuvarları bu çalışmalarda kullanılmaktadır.

KAZANILAN DERECE

Analitik Kimya Alanında Yüksek Lisans Derecesi

PROGRAMIN AMACI

Analitik Kimya Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı’nın amacı,  Analitik Kimya ve İlaç Analizleri alanında temel bilgilere sahip bilim uzmanı yetiştirmektir.

KAYIT KABUL KOŞULLARI

Eczacılık Fakültesi ve Fen Fakültesi Kimya Bölümü mezunları ile lisans/yüksek lisans derecesi Anabilim Dalı Akademik Kurulunca uygun bulunanlar  ve Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde istenilen şartları yerine getirenler programa başvuru yaptırabilirler. İlgili Anabilim Dalı tarafından yapılan Yazılı ve Sözlü Sınavı başaran öğrenciler Sağlık Bilimleri Enstitüsü Analitik Kimya Tezli Yüksek Lisans Programına kayıt yaptırma hakkını kazanırlar.

MEZUNİYET KOŞULLARI VE KURALLARI

Yüksek Lisans programına kayıtlı bir öğrencinin programdan mezun olabilmesi için Lokman Hekim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtilen koşulları sağlaması gerekmektedir.

Program Yürütücüsü: Prof. Dr. Feyyaz Onur