İlaç Araştırma Geliştirme Çalışmaları Yüksek Lisans (Tezli)

Eklenme Tarihi: 21 Mayıs 2019

PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ

İlaç Araştırma Geliştirme Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans Programı, 15.05.2019 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında alınan karar ile uygun bulunarak, Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açılmıştır. Öğretim dili Türkçe’dir.

KAZANILAN DERECE

İlaç Araştırma Geliştirme Çalışmaları alanında Yüksek Lisans Derecesi

PROGRAMIN AMACI

İlaç Araştırma Geliştirme Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans programıyla ilaç, tıbbi cihaz ve kozmetik endüstrisinin ihtiyaç duyduğu araştırma geliştirme çalışmalarını yürütebilecek donanımlı mezunlar verilmesi amaçlanmaktadır.

Bu program ile eczacıların daha az oranlarda yer aldığı ilaç endüstrisinde ilaç molekülünün tasarımından, pazarlama ve sonraki pazar kontrolüne kadar gereken eczacılık hizmetlerinin tümünde güncel bilgi ve yetkin beceri ile donatılmış eczacıların yetiştirilmesi ve mesleki pratiklerine katkı sağlanması ve ilaç endüstrisinin ihtiyaç duyduğu donanımlı eczacıların yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

İlaç endüstrisinde ağırlıklı olarak görev alan kimya lisans, biyoloji ve moleküler biyoloji lisans ve kimya mühendisliği bölümü mezunlarından yeni başlayacak olanlar ile halihazırda ilaç endüstrisinin bir alanında çalışanlar için de eczacılık nosyonu ile endüstrinin bütün kısımları düşünülerek hazırlanan böyle bir programdan mezun olmak çok faydalı olacaktır.

KAYIT KABUL KOŞULLARI

Eczacılık Fakültesi, Fen Fakültesi Biyoloji, Moleküler Biyoloji veya Kimya Bölümü, Mühendislik Fakülteleri Kimya Mühendisliği Bölümü mezunları ile lisans/yüksek lisans derecesi Anabilim Dalı Akademik Kurulunca uygun bulunanlar  ve Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nde istenilen şartları yerine getirenler programa başvuru yaptırabilirler. İlgili Anabilim Dalı tarafından yapılan Yazılı ve Sözlü Sınavı başaran öğrenciler Sağlık Bilimleri Enstitüsü İlaç Araştırma Geliştirme Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans Programına kayıt yaptırma hakkını kazanırlar.

MEZUNİYET KOŞULLARI VE KURALLARI

Yüksek Lisans programına kayıtlı bir öğrencinin programdan mezun olabilmesi için Lokman Hekim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtilen koşulları sağlaması gerekmektedir.

AKADEMİK KADRO

• Prof.Dr. Bülent Gümüşel (Program yürütücüsü)
  • Prof.Dr. Belma Gümüşel
  • Prof.Dr. Seçkin Özden