• TR | EN
  • Tarih: 20.02.2025

    Lokman Hekim Üniversitesi Helal Ürün Uygulama Merkezi bünyesinde 19 Şubat 2025 tarihinde “Gıda Katkı Maddelerinin Halk Sağlığı Açısından Değerlendirilmesi ve Risklerinin Anlaşılır Bir Şekilde İfade Edilmesi” konulu çalıştay gerçekleştirildi. 

    Günümüzde hazır gıda sektörünün hızla gelişmesi, gıda katkı maddelerinin sağlık üzerindeki etkilerine olan ilgiyi artırmıştır. Gıda katkı maddelerinin sağlık üzerindeki etkilerinin halk tarafından daha iyi anlaşılabilmesi için, her bir katkı maddesinin olası etkilerinin anlaşılır bir şekilde ortaya koyan bir sisteme ihtiyaç duyulmaktadır. 

    Çalıştay, gıda katkı maddelerinin bilimsel literatürde ilişkilendirildiği hastalıklar çerçevesinde taranması ve bu bilgilerin anlaşılabilir bir formatta sunulması amacıyla düzenlenmiştir. Farklı alanlardan uzmanların katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay sayesinde gıda katkı maddelerinin sağlık riskleri değerlendirilmiş ve her bir katkı maddesine uygun risk puanları belirlenmiştir. 

    Çalıştayın sağlık risklerinden tamamen kaçınmak ya da riskleri en aza indirmek isteyen bireylere yol göstermesi amaçlanmıştır.

    Giriş Yap Lokman Hekim Online