• TR | EN
  • Açılış Konuşmaları

    17 Mayıs 2024 Ana Salon

    I. Oturum: Standardizasyon Helal Belgelendirme, Helal Akreditasyon, Uluslararası Tanınırlık, Helal Ürün ve Hizmetlerde İzlenebilirlik

    Helal Ürün ve Hizmetlerde İzlenebilirlik; Kavramsal Çerçeve, Kapsam, İşleyiş ve Sürdürülebilirlik - Prof Dr Hamzah Mohd Salleh (Halalan Thayyiban Araştırma Merkezi, Sultan Şerif Ali İslam Üniversitesi)

    Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşlarının Uyması Gereken Standartlar ve HAK - Erdem BAŞDEMİRCİ (HAK Helal Akreditasyon Dairesi Başkanı)

    OIC/SMIIC Helal Akreditasyonu ve IFHAB (Uluslararası Helal Akreditasyon Kuruluşları Forumu) Konusunda Güncel Gelişmeler - Zafer SOYLU (IFHAB Yönetim Kurulu Üyesi, HAK Başkanı)

    Tüketici ve Üretici Dostu Bir Uygulama Örneği: Gıda Ölçer® - Prof. Dr. Fatih GÜLTEKİN (Rektör, Lokman Hekim Üniversitesi)

    II. Oturum: Helal Gıdada Biyoteknolojik Yaklaşımlar

    Gıda ve Yem Üretiminde Biyoteknolojik Yöntemler - Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ (Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü)

    Yapay Et Süreci - Prof. Dr. Halit CANATAN (Erciyes Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri Anabilim Dalı, Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı) 

    Gıdalarda Çözücü Olarak Kullanılan Etil Alkol: Alternatif Yöntemler ve Kaynaklar - Prof. Dr. Mehmet Akbulut (Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü)

    Fıkıh Değerlendirmesi - Prof. Dr. Orhan ÇEKER (Necmettin Erbakan Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, İslam Hukuku Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi)

    18 Mayıs 2024 Ana Salon

     III. Oturum: Helal Turizm ve Helal Finans

    Helal Konsept Otelciliğin Yönetimi ve Standardizasyonu ile Helal Turizm ve Tüketici Davranışları - Prof. Dr. Orhan Batman (Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Turizm Fakültesi)

    Helal Turizm: Bir Standardizasyon Perspektifi - Yasin ZÜLFİKAROĞLU (Uzman, SMIC Genel Sekreterliği)

    Makâsıdü’ş-şerîʿa Bağlamında Helal Kavramı ve İslami Finans - Prof. Dr. Abdurrahim KOZALI (Marmara Üniversitesi, İslam Ekonomisi ve Finansı Enstitüsü)

    Helal Ürün ve Hizmetlerde Helal Finans, Finans Uygulamalarında Güncel Yaklaşımlar: Helal Gıda, Helal Turizm, Helal Tekstil ve Helal Kozmetik Bağlamında Helal Finansın Konumu - Dr. Mustafa DERECİ (ISFA, İslami Finans Danışmanlığı)

     IV Oturum: Helal Yaşam ve Mekanlar

    Hayatı Zarafetle Yaşamak - Prof. Dr. Sadettin ÖKTEN

    İslam Mimarisi ve Çevre Psikolojisi - Yrd. Doç. Dr. Navid KHALEGHIMOGHADDAM (Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü)

    Tarihsel Süreçte Kutsal Mekânlar ve Mahremiyet - Doç. Dr. Zekiye SÖNMEZ (Afyon Kocatepe Üniversitesi, İslami İlimler Fakültesi)

    Mekanda Güç ve Ahlak - Dr. Savaş Şafak BARKÇİN (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi)

     V. Oturum: Dünyada Helal Uygulamalarında Güncel Gelişmeler

    Helal Konularında İİT/SMIIC Standartları ve Helal Kalite Altyapısı - İhsan ÖVÜT (SMIIC Genel Sekreteri, Türkiye)

    Malezya'da Helal Endüstrisinde Ulusal Deneyimler: Düzenleyici, Yasama ve Pratik Deneyimler - Dr. Johari Ab LATIFF, IHAB Başkanı Malezya Helal Konseyi Sekreterliği, Malezya İslami Kalkınma Departmanı (JAKIM)

    Nijerya'da Helal Kavramındaki Güncel Gelişmeler - Dr. Mohammed Zakir İbrahim (Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

     VI Oturum: Helal Yaşam ve Sağlık Uygulamaları

    Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) Uygulamaları Örneğinde Sağlıklı Beslenme İlkeleri - Doç. Dr. Tülay OMMA (Lokman Hekim Üniversitesi, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları AD) 

    Hayvan Hücrelerinden Elde Edilen Takviyeler ve Biyofarmasötikler - Prof. Dr. Seyfullah Oktay ARSLAN (Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı)

    Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünlerinde Helal Kavramı - Dr. Amal A. M. Elgharbawy (Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi, Uluslararası Helal Araştırma ve Eğitim Enstitüsü (INHART) Başkanı)

    Sağlık Hizmeti Sunumunda Helal Kavramı - Prof. Dr. Aminud Che Ahmad (International Islamic University, Kulliyyah of Medicine, Malezya)

    17 Mayıs 2024 Paralel Oturumlar Salon 1

    1.OTURUM

    Bazı Fermente ve Aromalı İçeceklerde Etil Alkol İçerikleri (Fatma Nur GÜMÜŞ, Hacer ÇOKLAR, Mehmet AKBULUT)

    Boza Üretim Sürecinde Helalliği Etkileyen Unsurların Belirlenmesi (Nazire Kardelen TABAKLAR)

    Katkılı Zeytinyağının Gc Yöntemiyle Tayin (Abdullah ÖKSÜZ, Şenay Burçin ALKAN)

    Domuz Etinin Hızlı ve Yerinde Tespiti İçin Bir Aptasensörün Geliştirilmesi (Mediha Esra ALTUNTOP YAYLA, Canan DOĞAN EKİNCİ)

     2.OTURUM 

    Yapay Etin SMIIC Helal Belgelendirme Yaklaşımı Açısından Değerlendirilmesi (İsra YİĞİTVAR)

    Gıdalarda Ekstraksiyon Yöntemleri ve Gıda Ekstraktlarının Helal Açıdan Değerlendirilmesi (Serdar YEŞİL, Mehmet AKBULUT, Hacer ÇOKLAR)

     3.OTURUM 

    Çok Yemeyi Önlemeye Yönelik Bir Tedbir Olarak Manevi Doygunluk veya Soyut Beslenme(Hediye GÜLTEKİN)

    Helal Beslenmenin Etik Epistemolojisi  (Nurefşan BULUT USLU)

    Protein Takviyelerinin Egzersiz Performansı ve Kas Kütlesi Üzerindeki Etkileri  (Fatih GÜLTEKİN, Kübra İZLER, Sümeyye KOÇ, Ayşe Şeyma ÇOBAN)

    17 Mayıs 2024 Paralel Oturumlar Salon 2

    1.OTURUM 

    Kombu Çayı: Fonksiyonel Özellikleri ve Helallik BoyutuSüleyman GÖKMEN, Hasan YETİM (Süleyman GÖKMEN, Hasan YETİM)

    Sürdürülebilir Alternatif Hayvansal Protein Kaynaklarının Helal Gıda Perspektifindeki Yeri (Sümeyra ŞAHİN BAYRAM)

    2.OTURUM 

    Mizaca Göre Beslenmenin Sağlıklı Yaşama Etkisi (Tuğba KUNDAKCI, Hüsamettin VATANSEV)

    Müslümanların Beslenme Davranışlarında İnanç ve Kültürün Etkisi (Hediye GÜLTEKİN)

    3.OTURUM

    Modern İslami Finans Uygulamalarında Risk Azaltma Yöntemleri Bağlamında Leasing ve Sukûk Uygulamaları (Yunus ARAZ)

    Sorumlu Yatırım Perspektifinden Katılım Finans ve Helal Değer Zinciri İşbirliği (Mahmut SAMAR, Nafiye AYDIN)

     18 Mayıs 2024 Paralel Oturumlar Salon 1

    1. OTURUM

    Helal Bilinci Oluşturma Bağlamında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretim Programında Helal ve Haram Kavramları (Muharrem ATABAY, H. Yusuf ACUNER)

    Helale Farklı Bir Bakış Erken Dönem Sûfîlerinin Helal Gıda Hakkındaki Görüşlerinin Ahlâkî Yetkinlik Doğrultusunda Değerlendirilmesi (Edibe TAŞ)

     2. OTURUM

    İş Dünyasında Dijital İletişim Ahlakı (Hasan Fehmi ATASAGUN, Ayça GÖKYER, Ebru GÖNÜLAL, Yasemin FINDIK)

    Helal Yaşam Bağlamında Dijital Tüketimin İsrafa Etkisi (Büşra ÖKTEN)

     3. OTURUM

    Helal Endüstrisi Büyüyen Bir Pazarın Karmaşıklığı ve Sorunları (Sümeyye AKTAŞ, Cengiz CANER, Muhammed YÜCEER)

    Türkiye Helal Medikal Turizm Pazarının SWOT Analizi (Muhammet Raşit AKSOY, Mehmet YORULMAZ, İlhan ÇİFTÇİ)

    Helalin Titiz Kontrolü Güveni Artırır ve Helal Ekosistemi İyileştirir  (Ali Abd El-Razig Ali Lutfi)

     4.OTURUM

    Helal Bütünlüğünü Güçlendirmek: Sertifikasyon Şeffaflığını, Verimliliğini ve Erişilebilirliğini Artırmada Dijital Çözümlerin Temel Rolü (Musab Talha AKPINAR, Muhammed Emin KARABACAK)

    Helal Kalite Altyapısında İzlenebilirlik Sisteminin OIC/SMIIC Standartları Temelinde İncelenmesi (Fatma Betül TELLİOĞLU)

    Helal Sertifikasyonun Toplumumuzdaki Ölçeği (Muhammet Ali BAL, Bahadır ÖZTÜRK, Esranur BAL, Hüsamettin VATANSEV, Muslu Kazım KÖREZ)

    5. OTURUM

    Yapay Etin Helal Sertifikasyonu İçin Düşünceler: Singapur Perspektifi (Zalman Putra Ahmad Ali, Nurul Hidayah Abubakar, Izal Mustafa Kamar)

    Afrika'da OIC/SMIIC Helal Standartlarının Uygulanması: Mevcut Durum ve Zorluklar (Abdoul Fathi SANOGO)

    Helal Temelli Sağlık Hizmeti: Hastaların Hastanede Namaz Kılma Deneyimleri ve Karşılaştıkları Zorluklar (Ratna Zuhairah Abdul Halim, Sanisah Saidi, Mohamad Firdaus Mohamad Ismail, Nazri Mohd Yusof, Aminudin Che-Ahmad)

    18 Mayıs 2024 Paralel Oturumlar Salon 2

    1. OTURUM

    İlaçlarda Helallik Kavramının Sağlık Çalışanlarında Farkındalık Düzeyinin İncelenmesi (Fatma SENGUL, Fadime OVALI, Husamettin VATANSEV)

    Malezya Perspektifinden Helal Yetenek Sürdürülebilirlik Anlayışlarını ve Helal Ekosistem İçin Stratejileri Yönetmek (Norhayati Rafida, Abdul Rahim, Muhammad Nizam, Awang@Ali)

    Tüp Bebek Merkezlerinde Tedavi Kavramının Aşındırılması ve Helal Yaşam Sınırlarının İhlali (Ülfet GÖRGÜLÜ, Fatma Zehra ÖZASLAN)

     2.OTURUM

    Dijital Dünyada Helal Yaşam: Toplumsal Farkındalık Ve Tutum Analizi  (Eissa ALMAGHREBİ, Fatma AKAT, Hakan VATANSEV, Hüsamettin VATANSEV)

    Helal Standardının Küresel Boykot Hareketi Doğrultusunda Güncellenmesi (Adnan A.M OWEIDA)

     3. OTURUM

    Hz. Muhammed (Sav)’İn Dönüşümcü Liderliği (Hasan Fehmi ATASAĞUN, Yasemin FINDIK, Ebru GÖNÜLAL, Ayça GÖKYER)

    Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Aracılığıyla Filipinler'deki Helal Endüstrisinin Güçlendirilmesi (Sales, Anthony C., Parcon, Ma. Rachel V., Morales, Agnes G., Lamparas, Alma R., Domingo, Mirasol G., Catoera, Christine Esther Flor L.)

    Yağlı Karaciğer Hastalığı Olan Çocuklarda Hepatotoksisitenin İncelenmesi (Esranur BAL, Hakan CANDAN, Fuat BUĞRUL, Meltem GÜMÜŞ, Hüsamettin VATANSEV, Muhammet Ali BAL)

     4. OTURUM

    Kozmetik Kullanımı ve Helal Ürün Tercihleri: Katılımcı Görüşlerinin Analizi (Fatma AKAT, Eissa ALMAGHREBİ, Hakan VATANSEV2, Hüsamettin VATANSEV)

    Sağlık Uygulamalarında Helal Sertu İçin Potansiyel Malzemeler Olarak Kaolin ve Bentonit Kilinin Karşılaştırmalı Çalışması (Aminudin Che-Ahmad, Abdul Rahman Al-Azmi, Zuraida Ahmad, Noorasikin Samat, Norshahida Sarifuddin, Mohd Shukrimi Awang)

    Otizm Spektrum Bozukluğu ile Mikrobiyota ve Beyin Bağırsak İlişkisi Hakkında Ne Biliyoruz (Behiye Nur KARAKUŞ, Faik ÖZDENGÜL)

    Tarımsal Faaliyetlerde Helal Pazar Yaklaşımları ve Ekonomiye Katkıları  (Tuba ALBAYRAK, Nevzat ARTIK)

     5. OTURUM

    21. Yüzyıl Planlama Teorisi Arayışlarında Helal Yaşam Alanları (Fatiha Nur TERLEMEZ, Rumeysa YILDIZ)

    Ağız-Diş Sağlığı ve Hijyeninde Helal Uygulamalar (Hatice Feyza AKBULUT)

     

    Giriş Yap Lokman Hekim Online