

Helal Uygunluk Değerlendirme (Belgelendirme) Başvurusu
Kurumsal
- Hakkımızda
- Kuruluş
- Misyon, Vizyon ve İlkeler
- Üst Yönetim Beyanı
- Politika
- İslami Çalışma Kuralları
- Helal Akreditasyon
- Markalar/logolar
- Organizasyon Şeması
- LHUHAM Genel Tanıtım Broşürü
- Basında Biz
- Yönetim
- Yönetim Kurulu
- Merkez Müdürü
- Belgelendirme Koordinatörü
- Danışma Kurulu
- Tarafsızlığı Koruma Komitesi
- Helal Belgelendirme Komitesi
- İtiraz ve Şikayet Komitesi
Helal belgelendirme başvurusunda bulunmak isteyen kuruluşlar, aşağıda belirten başvuru formlarını doldurmalı ve ilgili ekleri ile beraber Lokman Hekim Üniversitesi Helal Ürün Uygulama ve Araştırma Merkezi (LHUHAM) Müdürlüğüne iletmelidir.
Ürün veya hizmet belgelendirme için doldurulacak formlar:
Helal parti malı uygunluk veya helal kesim belgesi için doldurulacak formlar:
İlgili sektöre göre doldurulacak ek formlar:
- LHUHAM Ürün Girdileri Bildirim ve Değerlendirme Formu-Gıda Sektörü İçin
- LHUHAM Ürün Girdileri Bildirim ve Değerlendirme Formu-Kozmetik Sektörü İçin
- LHUHAM Ürün Girdileri Bildirim ve Değerlendirme Formu-Temizlik ve Dezenfektan Sektörü İçin
Başvuru sonrasında; LHUHAM yönergelerine, ilgili program ve prosedürlerine göre uygunluk değerlendirme (belgelendirme) süreci gerçekleştirilecektir.
Başvuru formlarına ve ilgili tüm dokümanlara aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.,
LHUHAM'ın helal belgelendirmesi yaptığı ürün ve hizmet sınıfları aşağıdaki tabloda verilmiştir.
Grup |
Kategori |
Alt Kategori |
||
Yetiştiricilik |
A |
Hayvan Yetiştiriciliği |
AI* |
Et/ Süt/ Yumurta/ Bal için Hayvan Yetiştiriciliği |
AII* |
Balık ve Deniz Mahsulü Yetiştiriciliği |
|||
B |
Bitki Yetiştiriciliği |
BI* |
Bitki Yetiştiriciliği (tahıl ve baklagiller dışında) |
|
BII* |
Tahıl ve Baklagil Yetiştiriciliği |
|||
Gıda ve Yem İşleme |
C |
Gıda imalat |
CI |
Bozulabilir Hayvansal Ürünler için Helal Kesim & İşleme |
CII |
Bozulabilir Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi |
|||
CIII |
Bozulabilir Hayvansal ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi (et esaslı gıda, karışık ürünler) |
|||
CIV |
Oda Sıcaklığında Saklanabilen Ürünlerin İşlenmesi |
|||
D |
Hayvan yemi üretimi |
DI* |
Yem Üretimi |
|
DII* |
Evcil Hayvan Gıdası Üretimi |
|||
Yiyecek-içecek hizmeti |
E |
Yiyecek-İçecek Hizmeti |
||
Perakende Satış, Nakliye ve Depolama |
F |
Dağıtım |
FI |
Perakende Satış/ Toptan Satış |
FII |
Gıda Komisyonculuğu / Ticareti |
|||
G |
Nakliye ve Depolama Hizmetlerinin Temini |
GI |
Bozulabilir ve Oda Sıcaklığında Saklanabilen Gıda ve Yemler için Nakliye ve Depolama Hizmetlerinin Temini |
|
GII |
Oda Sıcaklığında Saklanabilen Gıda ve Yemler için Depolama Hizmetlerinin Temini |
|||
Yardımcı Hizmetler |
H |
Hizmetler |
HI* |
|
HII* |
Finansal Hizmetler |
|||
HIII |
Müslüman Dostu Turizm ve Seyahatle İlgili Hizmetler |
|||
I |
Gıda Ambalajlaması ve Ambalajlama Malzemesinin Üretimi |
|||
J* |
Ekipman Üretimi |
|||
Biyokimyasal |
K |
(Biyo) Kimyasal Maddelerin Üretimi |
||
Diğerleri |
L |
Diğer Malzemelerin Üretimi |
LI |
Kozmetikler |
LII* |
Tekstil ve tekstil ürünleri |
|||
LIII* |
Deri ve deri ürünleri |
|||
LIV |
BYS (Başka Yerde Sınıflandırılmamış) |
|||
* LHUHAM tabloda yer alan bu kategoriler haricinde diğer kategorilerin tamamında helal uygunluk değerlendirme faaliyeti yürütmektedir. Faaliyet gerçekleştirilmeyen kategorilerde müracaat olması durumunda müracaatın kabul edilip edilmeyeceği LHUHAM Belgelendirme Koordinatörlüğü tarafından değerlendirilir. Değerlendirme sonucunun olumlu olması halinde gerekli çalışmalar (uzman atamaları vd.) LHUHAM helal uygunluk değerlendirme süreçlerine uygun olarak yürütülür. |
NOT: Türkiye ve KKTC hizmet verilen coğrafi bölgelerdir.